Δυστυχώς οι πολίτες ΔΕΝ τιμώρησαν τους διεφθαρμένους πολιτικούς: Ανησυχία για το μέλλον της Κύπρου…

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών δρας Κώστας Κωνσταντίνου κάνει δηλώσεις για το τέλος της ψηφοφορίας, στις Βουλευτικές Εκλογές 2021. Αντρέας Αντρέου, ΚΥΠΕ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Τα αποτελέσματα των κυπριακών βουλευτικών εκλογών δεν ήταν καλά για όσους μάχονται εναντίον της διαφθοράς και για την αποφυγή κακής λύσης του Κυπριακού.

Με τα σημερινά δεδομένα, οι δυνάμεις που επιθυμούν τη φιλοτουρκική λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, έχουν την πλειοψηφία, παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά του «κομμουνιστικού» ΑΚΕΛ έχουν υποχωρήσει, θα έλεγα, σε σημείο που ποτέ δεν είχαμε δει στο παρελθόν.

Όμως, τα νούμερα του δεξιού Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΚΟ) μαζί με αυτά του ΑΚΕΛ, των Οικολόγων που άλλαξαν άρδην θέση στο Κυπριακό, και άλλων που αλληθωρίζουν με τη διζωνική, ξεπερνούν το ποσοστό όσων πιστεύουν πως η συγκεκριμένη διευθέτηση εξυπηρετεί μόνο την Τουρκία και είναι καταστρεπτική για τον Κυπριακό Ελληνισμό.

  • Βεβαίως, όταν φτάσει η στιγμή να αποφασίσει ο λαός για το μέλλον του σε ένα δημοψήφισμα, ελπίζω ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Άλλωστε η εμπειρία του 2004 αυτό έδειξε.
  • Στο δημοψήφισμα για το φιλοτουρκικό Σχέδιο Ανάν, οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ εγκατέλειψαν μαζικά τις ηγεσίες τους. Και ενάμιση μήνα μετά, στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επέστρεψαν πίσω στα κομματικά μαντριά.

Αυτή είναι η Κύπρος, θα μου πείτε. Σε μία χώρα όπου η διαφθορά καλπάζει, επιβραβεύονται πολιτικοί που έχουν βάλει το δάκτυλο στο μέλι. Η ανησυχία και για το θέμα της διαφθοράς, αλλά και για το Κυπριακό, είναι υψηλή.

Όμως, ο προβληματισμός με αφορμή το μεγάλο ποσοστό που έλαβε ο ΔΗΣΥ, είναι μεγάλος. Οι πολίτες, δυστυχώς, που τον ψήφισαν, δεν έλαβαν υπόψη τις απαράδεκτες θέσεις για το Κυπριακό, του προέδρου του, του Αβέρωφ Νεοφύτου, ούτε τις σφοδρές κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης για τα θέματα της διαφθοράς.

Θα γίνουν πολλές αναλύσεις για την πρωτιά του ΔΗΣΥ και ο κ. Νεοφύτου θα προσπαθήσει να αποσπάσει τα εύσημα. Αλλά όλοι γνωρίζουν ότι το εκλογικό παιγνίδι το πήρε απάνω του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Νίκος Αναστασιάδης τα έπαιξε και τα έδωσε όλα για όλα. Διότι γνώριζε πως η άνοδος του ΔΗΣΥ θα «ξέπλυνε» και τις κατηγορίες για τη διαφθορά, αλλά και τις παλινωδίες του στο Κυπριακό. Και αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα. Διότι το πρόβλημα της διαφθοράς είναι υπαρκτό.

Είχαμε την παραίτηση ενός προέδρου της Βουλής, του Δημήτρη Συλλούρη και ενός βουλευτή του ΑΚΕΛ, του κ. Τζιοβάνη.

  • Διαβάσαμε τις κατηγορίες εναντίον του προέδρου Αναστασιάδη ότι μετέφερε 300 εκατομμύρια ευρώ στις Σεϊχέλλες. Σημειώνω στο σημείο αυτό -σεβόμενος τη δεοντολογία- ότι δεν είδαμε ακόμα αποδείξεις και στοιχεία.
  • Ακούσαμε και συγκεκριμένες κατηγορίες εναντίον άλλων πολιτικών προσώπων. Πολίτες μας έστειλαν καταγγελίες για πολιτικούς τεσσάρων κομμάτων.
  • Και, υπάρχει ανοικτό το μέγα ζήτημα των «χρυσών διαβατηρίων», όπως και το θέμα των περιουσιών αρκετών πολιτικών. Κτίζουν σπίτια 2 εκατ. ευρώ, χωρίς αυτά τα χρήματα να δικαιολογούνται από τους μισθούς τους.

Γενικά ομιλώντας, οι πολίτες στην Κύπρο ΔΕΝ έπραξαν το καθήκον τους και ας μην συνεχίσουν να φωνάζουν και να παραπονούνται.

Καλώς έπραξαν και έστειλαν ισχυρό μήνυμα στο ΑΚΕΛ και στο ΔΗΚΟ. Το ΑΚΕΛ αναγκαστικά πρέπει να αλλάξει το σημερινό γενικό γραμματέα με ένα νέο άνθρωπο, ο οποίος -ας ελπίσουμε- θα έχει εθνική θέση για το Κυπριακό. Το ΔΗΚΟ πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του στο Κυπριακό. Γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η διζωνική δεν είναι καθόλου καλή λύση για την Κύπρο.

Οι πολίτες κακώς έπραξαν και αύξησαν το ποσοστό του εθνικιστικού ΕΛΑΜ. Και επίσης, κακώς δεν έστειλαν ξανά στη Βουλή την Ελένη Θεοχάρους. Είναι σημαντική η παρουσία της.

Η είσοδος της ΔΗΠΑ του Μάριου Καρογιάν στη Βουλή αποτελεί νίκη του σημερινού προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το νέο αυτό κόμμα θα είναι αποκούμπι για τον κ. Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ. Αυτό είναι σίγουρο… Το ενδιαφέρον τους είναι να βρίσκονται μέσα στο σύστημα.

Κλείνοντας επαναλαμβάνω ότι ανησυχούμε σφόδρα. Οι Βρετανοί έχουν σχεδιάσει την πορεία μέχρι την κατάργηση του κυπριακού κράτους. Και το δυστύχημα είναι μεγάλο για το νησί: Διότι όσοι λαμβάνουν ή επηρεάζουν τις αποφάσεις «μπάζουν» από παντού λόγω της διαφθοράς. Φοβόμαστε ότι όταν φτάσουμε στο τέλος, οι Βρετανοί θα τους εκβιάσουν για να υπογράψουν…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η μεγάλη ώρα των πολιτών: Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της Κύπρου πρέπει να μην σηκώσει ξανά κεφάλι…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: