Η μεγάλη ώρα των πολιτών: Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της Κύπρου πρέπει να μην σηκώσει ξανά κεφάλι…

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Συνέταιροι στο Κυπριακό. Συμφωνούν στον …στόχο για την λύση του Κυπριακού και πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Η λύση είναι ξεκάθαρα φιλοτουρκική. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Την Κυριακή 30 Μαϊου διεξάγονται στην Κύπρο οι βουλευτικές εκλογές, στις οποίες λαμβάνουν μέρος παλιά και νέα κόμματα και κομματίδια.

Πρόκειται για ιστορικές εκλογές που διεξάγονται κάτω από «βαρύ» κλίμα, καθώς η διαφθορά των πολιτικών καλπάζει και οι διεργασίες για την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και της παράδοσης της Κύπρου στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας, βρίσκονται στο φόρτε τους.

Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για την Κύπρο λόγω της πολιτικής διαφθοράς, την οποία εκμεταλλεύονται οι Βρετανοί για να εκβιάζουν συγκεκριμένους πολιτικούς, ώστε να υποστηρίξουν μία αντεθνική λύση. Διότι, π.χ., η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία είναι μία φιλοτουρκική διευθέτηση, που εξυπηρετεί μόνο την κατοχική δύναμη.

  • Αυτή τη «λύση»-διάλυση, υποστηρίζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα δύο μεγάλα κόμματα του νησιού, το δεξιό ΔΗΣΥ και το «κομμουνιστικό» ΑΚΕΛ, και φλερτάρουν μαζί της το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ)  και το κομματίδιο του Μάριου Καρογιάν.
  • Και όταν λέμε φλερτάρουν, εννοούμε ότι αναζητούν τη διζωνική με το …σωστό περιεχόμενο. Έφτασε η ώρα, ειδικά για το ΔΗΚΟ, για να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Η διζωνική θα οδηγήσει στην απώλεια της Κύπρου.

Φιλοτουρκική λύση είναι και τα «δύο κράτη». Όχι μόνο επειδή κατέθεσε την πρόταση η κατοχική δύναμη. Όχι. Η διχοτόμηση ΔΕΝ είναι λύση. Και αυτή η διευθέτηση εξυπηρετεί στο έπακρον τα τουρκικά σχέδια, αν και η Άγκυρα δεν θα ελέγχει όλη την Κύπρο. Όμως και η επικράτηση αυτής της τουρκικής πρότασης θα είναι το τέλος του Ελληνισμού στο νησί. Πρέπει να απορριφθεί.

Οι εκλογές αυτές είναι μία ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το κυπριακό πολιτικό σκηνικό. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να χάσουν τα δύο μεγάλα κόμματα, ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, διότι η θέση τους για το Κυπριακό είναι έντονα προβληματική. Έτσι απλά να το πούμε. Η λύση που προωθούν δεν συμφέρει στον κυπριακό λαό. Δεν συμφέρει στον Ελληνισμό. Η κακή λύση θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για την Ελλάδα.

Πρέπει να χάσουν ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ και για ένα άλλο σοβαρότατο λόγο: επειδή συμμετέχουν στο πάρτι της διαφθοράς. Και τα δύο αυτά κόμματα έχουν λερωμένη τη φωλιά τους στο θέμα αυτό. Έργο των κυβερνήσεων τους είναι τα “χρυσά διαβατήρια”…

Ο Ταγίπ Ερντογάν αποδεικνύει καθημερινά τι θα πράξει στην Κύπρο εάν η υπογραφή για τη διζωνική είναι ελληνική. Εάν η παράδοση της Κύπρου στον Τούρκο ισλαμιστή πρόεδρο γίνει με ελληνική υπογραφή, αυτός που θα το πράξει είναι ως να συμμετέχει στην διάπραξη εθνικού εγκλήματος.

Προφανώς οι ξένοι θέλουν τον κ. Νίκο Αναστασιάδη να βάλει την υπογραφή, αν και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού είναι πρόθυμοι να το πράξουν και να το διαπράξουν (το έγκλημα). Είναι διατεθειμένοι να εκτελέσουν ως το τέλος τις εντολές των Βρετανών. Οι γνωστοί ως Αβέρωφ και Άντρος ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων υποστηρίζουν δημόσια -δεν κρύβονται οι άνθρωποι- τις άθλιες βρετανικές θέσεις.

Να θυμίσω ότι όταν ο κ. Νεοφύτου υποστήριξε τη θέση της πολιτικής ισότητας (όλα ίσα και όμοια μεταξύ του 80% των Ελληνοκυπρίων και του 18% των Τουρκοκυπρίων), είχε μόλις εξέλθει της βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας. Ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας είχε ζητήσει να γίνει η δήλωση από τον πρόεδρο της Κύπρου αλλά αυτός αρνήθηκε. Και έσπευσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου να υποστηρίξει την άθλια βρετανική εισήγηση για πολιτική ισότητα.

  • Οι θέσεις του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό και την αντιμετώπιση της διαφθοράς είναι άθλιες και εύχομαι να ελπίζω να καταδικαστούν στις κάλπες. Οι Κύπριοι πολίτες καλούνται να αποδείξουν ότι πραγματικά ενδιαφέρονται για μία δίκαιη λύση χωρίς στρατούς και κατοχές και επίσης ότι πραγματικά επιθυμούν να καθαρίσει το νησί από τους διεφθαρμένους πολιτικούς.

Αν οι πολίτες δεν κοντύνουν τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ είναι άξιοι της τύχης τους. Δεν λέω… Υπάρχουν και καλοί υποψήφιοι στα δύο κόμματα. Αλλά έχουν διαπράξει ένα βασικό λάθος: ότι ενώ έχουν καλές θέσεις, την ίδια στιγμή άγονται και φέρονται από τους αρχηγούς. Δεν σηκώνουν κεφαλή στους «ηγέτες»… Που σημαίνει ότι βάζουν πλάτη για να τους διασώσουν.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Έξω φρενών οι Αμερικανοί για τη σχέση Ερντογάν και Λουκασένκο: Ο αυταρχικός εξυπηρετεί τον δικτάτορα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: