Ξεπεράσαμε το 1,5 εκ. εμβολιασμένους πρώτης δόσης: Στο mega εμβολιαστικό κέντρο Πάτρας ο Χαρδαλιάς

File photo: Κάτοικοι των νοτίων προαστίων της Αθήνας περιμένουν να εμβολιαστούν για Covid-19, στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Ελληνικού, Παρασκευή 2 Απριλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Το 1,5 εκατομμύριο ξεπέρασαν οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης. Αυτό κοινοποίησε σε λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφέροντας  ότι «σήμερα, πάνω από 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση. Όλοι μαζί διευρύνουμε το τείχος προστασίας απέναντι στην πανδημία. #Ελευθερία».

Μέσω της πλατφόρμας έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 85 και άνω, ακολούθησαν οι πολίτες 80-84, η ηλικιακή ομάδα 70-74 ετών, η κατηγορία 65-69 ετών οι άνθρωποι της ηλικιακής κατηγορίας 60-64 ετών, οι πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες της κατηγορίας Α’ (νοσήματα αυξημένου κινδύνου), ενώ η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού κατά της πανδημίας, ανοίγει από τις 16 Απριλίου έως τις 19 Απριλίου για τους πάσχοντες με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου κατηγορίας Β΄ ηλικίας.

Στις 21 Απριλίου σειρά έχουν οι εκπαιδευτικοί και η ηλικιακή ομάδα των 55-59 ετών κι ακολουθούν οι πολίτες από 50-54 ετών.

Στο mega Εμβολιαστικό Κέντρο Πάτρας ο Χαρδαλιάς

Στην Πάτρα μεταβαίνει σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, όπου θα πραγματοποιήσει τελική αυτοψία στο νέο mega εμβολιαστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας (στις 16.30), στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ).

Από την Πέμπτη, 15 Απριλίου, ξεκινά η λειτουργία του νέου κέντρου με 16 εμβολιαστικές γραμμές κι όπως αναφέρει η Πολιτική Προστασία σε ανακοίνωσή της «το νέο κέντρο θα συμβάλλει σημαντικά στην επιτάχυνση των εμβολιασμών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι χωροθετήθηκε και εξοπλίστηκε με ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας σε χρόνο-ρεκόρ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Δεν είναι πιο μεταδοτική η βρετανική μετάλλαξη συμπεραίνει έρευνα με επικεφαλής Ελληνίδα επιστήμονα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: