Πιθανόν η Ε.Ε. να μην ανανεώσει το συμβόλαιο με AstraZeneca: Δεν τήρησε τις δεσμεύσεις, λένε οι Βρυξέλλες

File Photo Νοσηλευτικός ετοιμάζεται για εμβολιασμό με AstraZeneca EPA/ANTONIO DASIPARU μέσω ΚΥΠΕ




Είναι πιθανό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ανανεώσει τα συμβόλαια με τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca για τα εμβόλιά της κατά του κορωναϊού, ανέφερε η υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Ανιές Πανιέ-Ρυνασέρ.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο RMC, τόνισε ότι η απόφαση δεν έχει ληφθεί, ωστόσο μετά την απόφαση της Δανίας να μην χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, «η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι» η Ευρώπη να μην ανανεώσει τις παραγγελίες.

«Δεν έχουμε ξεκινήσει συνομιλίες με τις Johnson & Johnson και AstraZeneca για νέο συμβόλαιο, εκεί που έχουμε συνομιλίες με τις Pfizer/BioNTech και Moderna» πρόσθεσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Έχουμε ένα χαρτοφυλάκιο με εμβόλια τύπου mRNA που λειτουργεί πολύ καλά και έχουν λίγες παρενέργειες, θα έχουμε νέα εμβόλια, αν όλα πάνε καλά, των Novavax, Sanofi, που είναι εμβόλια ενισχυτικών πρωτεϊνών», συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε, «αυτά τα εμβόλια θα φθάσουν κατά το δεύτερο εξάμηνο, άρα θα έχουμε πολλές δόσεις σε πολλές πλατφόρμες που θα επιτρέψουν να καλύψουμε το σύνολο των αναγκών».

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι οι Pfizer-BioNTech αποδείχθηκαν «αξιόπιστος εταίρος, που τήρησε τις δεσμεύσεις και ανταποκρίθηκε στις ανάγκες μας», εν αντιθέσει με τις παραδόσεις της AstraZeneca.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΚΥΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Παράπλευρη … παρενέργεια εμβολίων: Κατέρρευσε η επικεφαλής Οργανισμού Φαρμάκων της Δανίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: