Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Υγείας και Εθνικής ‘Αμυνας για θέματα ψυχικής υγείας

O υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, υπέγραψαν το Μνημόνιο Συνεργασίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ,STR
Μνημόνιο συνεργασίας και κατανόησης για θέματα κοινού υγειονομικού ενδιαφέροντος στον τομέα της ψυχικής υγείας υπέγραψαν, σήμερα, Τετάρτη 7 Απριλίου, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας Ζωή Ράπτη.

Όπως ανακοινώθηκε, η διυπουργική συνεργασία επεκτείνεται περαιτέρω και στους τομείς της πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης και παροχής της απαραίτητης εκπαίδευσης, ώστε να διατηρείται υψηλός ο δείκτης καλής ψυχικής υγείας, μέσω της απαραίτητης ψυχολογικής υποστήριξης προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τις οικογένειές τους.

Η νέα συνέργεια αποσκοπεί στην πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση στην εμφάνιση ψυχωτικών διαταραχών, καθώς και στην επιμόρφωση των ειδικών ψυχικής υγείας και του προσωπικού των βρεφονηπιακών σταθμών των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με τον αυτισμό, μέσω πιλοτικού προγράμματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Καλά και κακά νέα από τον Τσιόδρα: Ορατή λύση τα εμβόλια αλλά μπορεί να φτάσουμε και τις 1000 κλίνες ΜΕΘ τον Μάιο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: