Το Κοσσυφοπέδιο ανοίγει πρεσβεία στο Ισραήλ, και μάλιστα στην Ιερουσαλήμ: “Προδωσε” τον Ερντογάν!

File Photo: Ο πρόεδρος της Ελβετίας Ιγκνάσιο Κασίς σε παλαιότερη συνάντηση στη Βέρνη με την εκτελών χρέη προέδρου του Κοσυφοπεδίου, και πρόεδρο της Βουλής, Vjosa Osmani-Sadriu . EPA, ANTHONY ANEX




Η αμφιλεγόμενη κίνηση έρχεται αφού το Ισραήλ αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και σημαίνει ότι υπάρχουν τώρα τρεις χώρες με πρεσβείες που βρίσκονται στην Ιερουσαλήμ, σημειώνει το δίκτυο aljazeera

Το Κοσσυφοπέδιο αναφέρει ότι έχει ανοίξει επίσημα την πρεσβεία του στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, καθιστώντας την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ίδρυσε πρεσβεία στην αμφισβητούμενη πόλη της οποίας το καθεστώς βρίσκεται στον πυρήνα της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

Η κίνηση ενόχλησε αφάνταστα την Τουρκία και εκνεύρισε τον πρόεδρό της Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε καλέσει τους ηγέτες του Κοσσυφοπέδιου να ακυρώσουν την απόφασή τους.

Δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών την Κυριακή ανέφερε ότι η κίνηση έγινε μετά την καθιέρωση διπλωματικών δεσμών με το Ισραήλ την 1η Φεβρουαρίου και σύνοδο κορυφής Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Οίκο τον Σεπτέμβριο.

“Το Υπουργείο Εξωτερικών και Διασποράς ανακοινώνει ότι έχει ανοίξει επίσημα η Πρεσβεία του Κοσσυφοπεδίου στο Κράτος του Ισραήλ, με έδρα την Ιερουσαλήμ”, ανέφερε η δήλωση.

Το Κοσσυφοπέδιο ακολουθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γουατεμάλα στην ίδρυση της πρεσβείας του στην Ιερουσαλήμ.

Η απόφαση του Κοσσυφοπεδίου ελήφθη όταν ο απερχόμενος πρωθυπουργός Avdulla Hoti συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Σερβίας Alexander Vucic στο Λευκό Οίκο τον Σεπτέμβριο με τον τότε Πρόεδρο Donald Trump.

“Η τοποθέτηση των πινακίδων και της κρατικής σημαίας στην Πρεσβεία του Κοσσυφοπεδίου στο Ισραήλ αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου να συμμορφωθεί με τη δέσμευση για την ίδρυση της διπλωματικής αποστολής στην Ιερουσαλήμ”, ανέφερε.»

ΠΗΓΗ: aljazeera.com – Kosovo opens Israel embassy in Jerusalem

Πάλι η Γερμανία “προδίδει” την Ελλάδα: Διαπραγματεύεται με την Τουρκία νέα προσφυγική συμφωνία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: