Νέο σόου Ερντογάν: Δηλώνει “αμυνόμενος” μπροστά σε πλάνα πλοίων που ανοίγουν πυρ [video]

O Ερντογάν ανακαλύπτει “σφετερισμό” των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας μπροστά σε πλοίο που ανοίγει πυρ! Screenshot via Twitter@RTErdogan




Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά την επικοινωνία του με την Άγκελα Μέρκελ.

«Έχουν γίνει προσπάθειες να σφετεριστούν τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους, και των Τουρκοκυπρίων, στην Ανατολική Μεσόγειο» ισχυρίστηκε ο Ερντογάν, προσθέτοντας:

«Η Τουρκία δεν έχει βάλει στο μάτι, τη θάλασσα ή την κυριαρχία οποιασδήποτε χώρας, στοχεύει μόνο στην προστασία της επικράτειάς της, των δικαιωμάτων της».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε τις εμπρηστικές δηλώσεις του στο πλαίσιο της ναυτικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα 2021» που, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, πραγματοποιήθηκε στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Την ώρα που μιλούσε μάλιστα,  εμφανίζονταν πλάνα αρχείου έδειχναν πολεμικά πλοία να ανοίγουν πυρ!

“Το Ναυτικό μας μας κάνει περήφανους με την εμπειρία, την πειθαρχία, το εξειδικευμένο προσωπικό και την επιτυχία που έχουν επιτύχει στα καθήκοντα που αναλαμβάνουν”, είπε.

“Όπως σε όλους τους τομείς, ανυπομονούμε να κάνουμε την Τουρκία μια υπερδύναμη στον ναυτικό κόσμο”, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις αμυντικές εξαγωγές της Τουρκίας, είπε ότι αυξήθηκαν από 248 εκατομμύρια σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

“Η ικανότητα της στρατιωτικής μας ναυπηγικής βιομηχανίας είναι πλέον γνωστή σε όλο τον κόσμο”, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Anadolu/skai.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: