Μέχρι που θα το τραβήξει ο Τζο Μπάιντεν με τον Πούτιν: Μα προφανώς μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο…

File photo: Ο πρόεδρος Τζο Μάιντεν στον κήπο του Λευκού Οίκου. EPA, ERIN SCOTT / POOL




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Οι περισσότερες αναλύσεις των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης για τον «πόλεμο» που ξέσπασε μεταξύ του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ρώσου ομολόγου του, ήταν λάθος. Διότι τίποτα δεν έγινε τυχαία. Δεν ξύπνησε ξαφνικά ο Τζο Μπάιντεν και είπε σήμερα θα επιτεθώ στον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο θα χαρακτηρίσω φονιά!!!

Μερικοί αγνοούν -ή μάλλον καμώνονται πως δεν ξέρουν- ότι πριν ξεσπάσει ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, εναντίον του Ρώσου ομολόγου του, του Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε παραλάβει την έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, που του παρουσίαζαν με στοιχεία και αποδείξεις ότι ο αυταρχικός ηγέτης της Ρωσίας προσπάθησε ξανά, για δεύτερη σε τέσσερα χρόνια, να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου.

  • Και όταν λένε ξανά, εννοούν ότι το είχε πράξει και στις προηγούμενες εκλογές, τις οποίες κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ, και τις έχασε η Χίλαρι Κλίντον.
  • Βεβαίως, για να είμαστε δίκαιοι, βοήθησε και η άνευ προηγουμένου αλαζονεία της κ. Κλίντον, η οποία νόμιζε πως με τον σύζυγό της, και την κλίκα τους, όριζαν τον κόσμο όλο… Στην πραγματικότητα λαμβάνει το …έπαθλο της ανικανότητας…

Μερικοί επίσης αγνοούν ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν πιστεύει ότι τα «στοιχεία» -τη λέξη τη θέτουν σε εισαγωγικά- που παρουσιάστηκαν προεκλογικά εναντίον του γιού του, του προβληματικού Χάντερ, έφτασαν στα χέρια των ανθρώπων του Ντόναλντ Τραμπ από τη Μόσχα. Πριν από τις εκλογές, τα μέσα ενημέρωσης που επηρεάζονταν από τον πρώην πρόεδρο, όπως το Fox, εξευτέλισαν τον γιο του σημερινού προέδρου, ο οποίος λόγω του τραγικού θανάτου του πρωτότοκου γιου, έχει στηριχθεί στον Χάντερ. Το ρωσικό κτύπημα στον γιό είναι διπλό κτύπημα στον πατέρα του. Και ο κ. Πούτιν δεν έδωσε καμία σημασία σε αυτή τη λεπτομέρεια. Προφανώς…

Στην Ουάσιγκτον είναι πολύ εύκολο να συναντήσεις ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι επί της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ δύο ξένοι αυταρχικοί ηγέτες, ο κ. Πούτιν και ο Ταγίπ Ερντογάν, επηρέαζαν την πολιτική του Λευκού Οίκου ανά πάσα στιγμή.

Αυτό έχει τελειώσει. Και το μήνυμα μέσω της συνέντευξης στον Τζόρτζ Στεφανόπουλο και στο ABC News, ήταν αυτό: Ότι η Αμερική επιστρέφει, και επιστρέφει με ισχυρό τρόπο. Ήδη, οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν εμφανιστεί σε περιοχές, όπως η Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή, που είχε εγκαταλείψει ο κ. Τραμπ.

Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην επιμονή της Αμερικής να ελέγχει την περιοχή της Αλεξανδρούπολης, η οποία ήταν ένα από τα κέντρα της ρωσικής προπαγάνδας, η οποία προσπαθούσε να διεισδύσει στην Ελλάδα μέσω της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η Ουάσιγκτον διαθέτει πια ισχυρή στρατιωτική παρουσία. Και θα δούμε και άλλες κινήσεις στον στρατιωτικό τομέα, σε ότι αφορά την Ελλάδα, σύντομα. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και την Ηγουμενίτσα, πέραν των όσων συμβαίνουν στην Κρήτη, που έχουν παγκόσμιο στρατηγικό χαρακτήρα.

  • Σε ότι αφορά τον κ. Πούτιν, στην Ουάσιγκτον κυριαρχεί ο θυμός για τις αντιαμερικανικές πράξεις του, αλλά και για το γεγονός ότι ενόχλησε την οικογένεια του κ. Μπάιντεν, και μάλιστα ένα μέλος πολύ ταλαιπωρημένο από τα ναρκωτικά.

Είναι, επίσης, εξαιρετικά σημαντικό και κάτι άλλο που καταθέτουν: ότι δεν φοβούνται τον κ. Πούτιν και ότι θα τον αντιμετωπίσουν σε όλα τα επίπεδα. Ετοιμάζουν νέες και πιο σκληρές κυρώσεις, που θα πλήξουν την οικονομία του. Και η επόμενη μάχη, που ήδη διεξάγεται, αφορά τον αγωγό Nord Stream II, όπου θα επηρεαστούν και γερμανικές εταιρείες. Η αίσθηση που έχουμε είναι ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σε όσες εταιρείες αναμειγνύονται στον αγωγό, ανεξάρτητα από τις διαμαρτυρίες της Άγγελα Μέρκελ και όλου του γερμανικού συστήματος.

Κάτι άλλο που επίσης το θεωρώ πολύ σημαντικό είναι ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν τη Ρωσία ασήμαντη οικονομική δύναμη, που δεν μπορεί να τα βάλει με την Αμερική. Η αλήθεια είναι ότι η Μόσχα δεν θα γίνει ποτέ Ουάσιγκτον.

Όμως, φοβούνται τους Ρώσους χάκερς. Αυτό είναι ένα γεγονός. Αφού παραδέχονται ότι αν δεν τους είχαν σταματήσει θα είχαν επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου.

Οι Αμερικανοί, και ο κ. Μπάιντεν, πιστεύουν ότι ο κ. Πούτιν είναι πίσω από δολοφονικές πράξεις εναντίον αντιπάλων του. Και θα εκμεταλλευθούν αυτές τις υποθέσεις. Λένε ότι έχουν αποδείξεις.

  • Αν το ερώτημα που τίθεται αφορά το νέο ψυχρό πόλεμο, η απάντηση είναι ότι ήδη έχει ξεκινήσει από τα τέλη του περασμένου έτους. Απλά τώρα είμαστε σε ένα άλλο στάδιο: της προσωπικής σύγκρουσης του Προέδρου Μπάιντεν με τον Πρόεδρο Πούτιν, που θα είναι αδυσώπητη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και οι συνεργάτες του, ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Σάλλιβαν, είναι της ίδιας σχολής. Ότι η βασική απειλή για την Αμερική είναι η Κίνα, αλλά πιστεύουν ότι η Ρωσία είναι πιο επικίνδυνη επειδή ασκεί πιο ύπουλη πολιτική εναντίον της Αμερικής.

Σε ένα πράγμα που συμφωνούν όλοι, είναι αυτό: Θα γίνουμε μάρτυρες πολλών επεισοδίων στο σύντομο μέλλον. Αυτό είναι σίγουρο.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο Ταγίπ ανάμεσα σε Μπάιντεν και Πούτιν και υπέρ του Ρώσου: Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι …Αμερικάνοι…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: