Οι ΛΟΑΤΚΙ Ελλάδας «αντικατέστησαν» την σημαία της Επανάστασης στον διάσημο πίνακα «Ορκος των Αγωνιστών»

Η «παρέμβαση» των ΛΟΑΤΚΙ στον πίνακα του Βρυζάκη




Με την πολύχρωμη σημαία του κινήματός τους «αντικατέστησαν» οι ΛΟΑΤΚΙ Ελλάδας την σημαία της Επανάστασης όπως αυτή εμφανίζεται στον «Όρκο των αγωνιστών», στο διάσημο έργο του Θεοδώρου Βρυζάκη.

Το πρωτότυπο έργο του Θεόδωρου Βρυζάκη

Στο κείμενο της ανάρτησής τους στο Facebook γράφουν: «Η κάθε γενιά, σε κάθε εποχή, δίνει έναν δικό της αγώνα, από την επανάσταση του 2021 ως το me too ως την απόκτηση των αυτονόητων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει καταπάτηση υπάρχει εξέγερση και επανάσταση».

Ταπεινή μας γνώμη; Εργα τέχνης που έχουν καταξιωθεί στο χρόνο, πόσω μάλλον όταν πραγματεύονται «βαριά» ιστορικά γεγονότα, είναι καλό να μένουν έξω από επίσημες παρεμβάσεις και μηνύματα συλλογικοτήτων, -κοινωνικών, οπαδικών, κομματικών- ή ό,τι άλλο.

Πρώτον, επειδή δεν εξυπηρετεί πραγματικά τις στοχεύσεις τους. Αλλά, αντιθέτως, μπορεί εν προκειμένω να γίνει αφορμή για επιφανειακή, χυδαία και ρατσιστική κριτική.

Υπάρχει όμως και ένας δέυτερος λόγος: Φανταστείτε στον συγκεκριμένο πίνακα, τη θέση της πραγματικής σημαίας να έπαιρνε η σημαία του ΠΑΣΟΚ, ή της ΝΔ ή του «ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, της Καλαμαριάς» που έλεγε παλιά ο Χάρι Κλυν.  Ως ανώνυμη διαδικτυακή ανάρτηση σίγουρα θα είχε «πλάκα». Αλλά αν ένα κόμμα, ομάδα, εταιρία κλπ επέλεγε επισήμως να περάσει το μήνυμά του με μια τέτοια παρέμβαση, τότε το αποτέλεσμα είναι μονολεκτικό και αφόρητο: Κιτς.

Γ.Δ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Ο μεγάλος ποιητής “αποκαλύπτεται”: Ο Μάνος Ελευθερίου ξεδιπλώνει τη ζωή του βήμα προς βήμα

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: