Υπονοούμενα για τις θέσεις του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό αφήνει το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας

Το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας. Φωτογραφία ΚΥΠΕ
Οι διαχρονικές θέσεις της τουρκικής πλευράς, αλλά και οι θέσεις που εκφράζονται πρόσφατα για την Κύπρο είναι πολύ καλά γνωστές. Και για αυτές δεν ευθυνόταν και δεν ευθύνεται η ελληνοκυπριακή πλευρά.

Τα παραπάνω αναφέρει σε γραπτή απάντηση του ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό. Σημειώνει:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε και επαναλαμβάνει συνεχώς την αποφασιστικότητα του να εμπλακεί εκ νέου σε συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των διαχρονικών θέσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς για επίτευξη μιας βιώσιμης, λειτουργικής και διαρκούς λύσης.

Έχει εκφράσει και έχει μεταφέρει επίσης το τελευταίο διάστημα την αποφασιστικότητα του και την ισχυρή πολιτική του βούληση να συμμετάσχει στην άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο που έχει συγκαλέσει ο ΓΓ των ΗΕ, συμβάλλοντας εποικοδομητικά σε συμφωνία για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ως εκ τούτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί όλα τα κόμματα και τις ηγεσίες τους στη μέγιστη δυνατή ενότητα για να επιτευχθεί ο διαχρονικός στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Η απάντηση του δημοσιογράφου Ανδρέα Παράσχου στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: