Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Τα επεισόδια του Σαββάτου και η δημόσια συζήτηση για την άσκηση βίας από την Αστυνομία υπό το φως και του διορισμού σήμερα ποινικών ανακριτών, είναι το θέμα που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του Τύπου. Αναφορά γίνεται στην συνεδρίαση της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων για το parody account και στις δηλώσεις της Υπ. Δικαιοσύνης, στα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορωνοϊό και τους εμβολιασμούς αλλά και τα προβλήματα στην ιχνηλάτηση, στην καταγγελία κατά πολιτικού για σεξουαλική παρενόχληση και στο διπλό φονικό στους Εργάτες.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Επικίνδυνο τοξικό κλίμα!» και γράφει ότι ενόψει εκλογών η αντιπολίτευση δυναμιτίζει το κλίμα για να σχηματιστεί η εικόνα ότι τίποτε δεν λειτουργεί, με αφορμή τις τοποθετήσεις για τα επεισόδια και τη συζήτηση για το  parody account. Αλλού αναφέρει ότι τα νοσοκομεία ετοιμάζονται για το τρίτο κύμα της πανδημίας και επικαιροποιείται το επιχειρησιακό πλάνο. Η «Α» σε άλλο θέμα αναφέρει ότι έδωσε κατάθεση ο Χαράλαμπος που τραυματίστηκε από τον πατέρα του στο διπλό φονικό στους Εργάτες.

«Ούτε σκέψη για παύση της Γιολίτη» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» γράφοντας ότι σε τοίχο πέφτει η απαίτηση της αντιπολίτευσης για παραίτηση της Υπουργού Δικαιοσύνης. Αλλού γράφει για βολές κατά ριπάς στην επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά της Υπουργού Δικαιοσύνης για το parody account. O «Π» σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλει το θέμα του τουρισμού και τα καλά νέα από αγορές όπου ο εμβολιασμός είναι μαζικός.

Κάτω από τον τίτλο «Χτυπούσαν πολίτες στα τυφλά» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι αρχίζει ποινική ανάκριση για τα επεισόδια του Σαββάτου και ουδείς αναλαμβάνει ευθύνη. Αλλού αναφέρει πως γίνεται έρευνα εναντίον πολιτικού μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση. Ο «Φ» αλλού γράφει ότι έχασαν τον μπούσουλα στη μονάδα ιχνηλάτησης καθώς δεν δηλώνονται επαφές ή δίνονται λανθασμένα στοιχεία.

Με τίτλο «Ανεύθυνοι και επικίνδυνοι για την δημοκρατία» η «Χαραυγή» αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι η Υπουργός Δικαιοσύνης είναι αμετανόητη για την καταγγελία για το  parody account και γράφει για εκφοβισμό με αφορμή τα επεισόδια του Σαββάτου. Αλλού αναφορά γίνεται στην επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου στη Λεμεσό και στα προβλήματα στην ιχνηλάτηση. Η «Χ» αναφορά κάνει και στα δεδομένα που υπάρχουν ενόψει πενταμερούς στο Κυπριακό.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Έρευνα για την καταστολή της διαδήλωσης από την Αστυνομία» και γράφει για την έρευνα που αρχίζει με ποινικούς ανακριτές μετά την βίαιη καταστολή της διαδήλωσης το Σάββατο και τις τοποθετήσεις της Υπουργού Δικαιοσύνης. Αλλού αναφορά γίνεται στην επέμβαση στο μάτι της διαδηλώτριας που τραυματίστηκε στα επεισόδια. Η εφημερίδα σε άλλο θέμα προβάλλει την παραδοχή του Αρχηγού Αστυνομίας ότι ίσως έγιναν λανθασμένοι χειρισμοί στην καταγγελία για το parody account.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: