Γνωστός σκηνοθέτης με παρενόχλησε όταν ήμουν 19, ύστερα ζήτησε συγγνώμη λέει ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς (Δ) και ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης (2-Α) , στο κέντρο της Αθήνας, στα γυρίσματα της νέας του ταινίας με τίτλο «Adults in a room» το οποίο είναι βασισμένο στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη για το ταραχώδες πρώτο εξάμηνο του 2015, Πέμπτη 11 Απριλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του από «σπουδαίο σκηνοθέτη» μίλησε ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης στην ΕΡΤ:

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Στη δική μας δουλειά, που έχει λάμψη και φώτα, υπάρχουν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης. Πιτσιρικάς κι εγώ, πέρασα από “φλερτ”. Άλλα έντονα, άλλα λιγότερο. Αλλά είχα και ένα περιστατικό που ήταν πολύ έντονο και με έκανε να σκέφτομαι “έτσι είναι αυτή η δουλειά;”. Ήταν στα πλαίσια μιας “διδασκαλίας” με κάποιον σκηνοθέτη, που έκανα μαθήματα μαζί του παράλληλα με τη σχολή.

Μόλις είχα μπει στη σχολή. Το είχα μέσα μου για αρκετό καιρό, μέχρι να το αποκαλύψω σε μια σχέση που είχα τότε και να το συζητήσω. Έφυγα με το σκεπτικό “Πω πω, τώρα αυτός δεν θα με πάρει στις δουλειές; Μήπως τον παρεξήγησα; Τώρα αυτό συνέβη;”. Μετά από πολύ καιρό, όταν τον ξανασυνάντησα, μου είπε ότι ξεπέρασε τα όρια. Συνεργαστήκαμε μετά. Κατανόησε την κατάσταση στην οποία βρέθηκα. Τώρα έχει αποσυρθεί”, ανέφερε ο γνωστός ηθοποιός.

“Στον χώρο μας υπάρχουν πολλά περιστατικά, έχω ακούσει πολλά και διάφορα ειδικά από γυναίκες. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στον χώρο – έχω ένα συγκεκριμένο στο μυαλό μου – από αφηγήσεις, που δεν το περιμένεις με τίποτα. Και σε πιο extreme καταστάσεις. Το δικό μου περιστατικό με τάραξε πολύ ψυχολογικά, γιατί σκεφτόμουν διάφορα. Αφού έλεγα “μήπως έκανα εγώ κάτι λάθος;”. Αυτό με συγκλόνισε και στην Μπεκατώρου”, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Κύμα αγάπης και συμπαράστασης για τη Ζέτα: Δεν θα ξεχάσει ποτέ τη βία που υπέστη από γνωστό σκηνοθέτη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: