Ανοιχτή επιστολή προς Αναστασιάδη – Μητσοτάκη από την “Αδούλωτη Κερύνεια”

File photo: Αρνητική εξέλιξη χαρακτηρίζει την επικείμενη Πενταμερή η “Αδούλωτη Κερύνεια”. Photo: Σωματείο “Αδούλωτη Κερύνεια”.




Έκκληση στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να “αφουγκραστούν τον παλμό του Κυπριακού Λαού” απηύθυνε η “Αδούλωτη Κερύνεια”.

Στην ανοικτή επιστολή που απευθύνεται στους δυο ηγέτες αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι “απαιτείται ριζική αναστροφή πορείας ξεκινώντας από άρνηση συμμετοχής στην “Πενταμερή” όπως έχει σχεδιαστεί” ώστε να δοθεί ο χρόνος σε Λευκωσία και Αθήνα να “καταστρωθεί μια νέα Εθνική στρατηγική διαχείρισης του Κυπριακού στην ουσία του, ως θέμα εισβολής, κατοχής και εποικισμού”.

Η  «Αδούλωτη Κερύνεια»  ζητεί από τους δυο ηγέτες να διαμορφώσουν “τη δική μας Ελληνική στρατηγική  στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και στη βάση αυτή, Λαός και Ηγεσία, εδώ και στην Ελλάδα,  να αντιμετωπίσουμε τον καταχτητή στην Κύπρο και τις επιβουλές του στη Μητροπολιτική Ελλάδα. Με δόρυ τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο αρχές και αξίες, και Πλατφόρμες διεκδίκησης τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, να απαιτήσετε ως κυρίαρχα Κράτη Μέλη τους, την αποκατάσταση της Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου που παραβιάστηκε στην Κύπρο το 1974».

Αναφορικά με την άτυπη πενταμερή αναφέρει τέλος ότι αυτή είναι ” πολύ αρνητική και καταστροφική εξέλιξη διότι σύρεσθε σε αυτήν και οι δύο Κυβερνήσεις, με λάθος στρατηγική”.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΤΒ/ΗΦ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις Αναστασιάδη – Μητσοτάκη στο Προεδρικό στη Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: