Παραδόθηκε στους Τουρκοκύπριους 2η παρτίδα εμβολίων στο οδόφραγμα Αγ. Δομετίου

Δόθηκαν σήμερα στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου στην τ/κ κοινότητα 1170 δόσεις του εμβολίου Pfizer μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία, Λευκωσία 25 Ιανουαρίου 2021.Πρόκειται για την δεύτερη παρτίδα εμβολίων. Η πρώτη είχε δοθεί μία εβδομάδα πριν. ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Η δεύτερη παρτίδα, με 1170 δόσεις, του εμβολίου της Pfizer δόθηκαν στην τουρκοκυπριακή πλευρά μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία, στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου.

Η πρώτη παρτίδα των 1080 δόσεων είχε παραδοθεί την περασμένη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, στην παρουσία τότε των δύο επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής, Λεωνίδα Φυλαχτού και Τζενκ Σοϊντάν.

Το άσπρο φορτηγάκι, με συνοδεία δύο περιπολικών έως το σημείο ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, μετέφερε στο τ/κ σημείο ελέγχου τα δύο κιβώτια με τα εμβόλια και επέστρεψε.

Οι δόσεις του εμβολίου Pfizer θα χρησιμοποιηθούν για εμβολιασμό των ατόμων άνω των 65 ετών, σύμφωνα με το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην τ/κ πλευρά, που έχει ξεκινήσει στα κατεχόμενα με την μέθοδο των ραντεβού.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω εμβόλιο απαιτεί φύλαξη στους -70 βαθμούς Κελσίου και επειδή δεν υπάρχει τέτοιο όχημα μεταφοράς στην Κύπρο, στην τ/κ πλευρά παραδίδονται παρτίδες για άμεση χρήση εντός πέντε ημερών, ανάλογα με τις ποσότητες που φτάνουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, από την ΕΕ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΟΑ/ΡΠΑ/ΑΓΚ
Λευκωσία, Κύπρου

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Σύσκεψη Αναστασιάδη με Επιστημονική Ομάδα: Επί τάπητος η χαλάρωση των μέτρων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: