Ο Τζο Μπάιντεν θα προτείνει τον διπλωμάτη Ουίλιαμ Μπερνς ως υποψήφιο αρχηγό της CIA

Ο Τζο Μπάιντεν θα προτείνει τον διπλωμάτη Ουίλιαμ Μπερνς ως υποψήφιο αρχηγό της CIA

FILE PHOTO: Ο αρχηγός της CIA Ουίλιαμ Μπερνς. epa04033582, EPA, YONHAP




Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ορίσει τον αμερικανό πρώην διπλωμάτη Ουίλιαμ Μπερνς υποψήφιο αρχηγό της CIA, ανακοίνωσε το επιτελείο του.

Ο Ουίλιαμ Μπερνς έχει διπλωματική καριέρα 33 ετών και υπηρέτησε ως υφυπουργός Εξωτερικών κατά την περίοδο 2011-2014, ανάμεσα σε άλλες κυβερνητικές θέσεις σε διαδοχικές αμερικανικές κυβερνήσεις.  Σήμερα είναι πρόεδρος του Carnegie Endowment for International Peace.

Πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία και την Ιορδανία, ο 64χρονος Μπερνς τον τελευταίο χρόνο έγραψε επικριτικά άρθρα για τις επιλογές της κυβέρνησης Τραμπ στην Εξωτερική Πολιτική.

  • «Ο Μπιλ Μπερνς είναι ένας υποδειγματικός διπλωμάτης, με εμπειρία δεκαετιών στην διεθνή σκηνή,για την ασφάλεια του λαού και της χώρας μας», δήλωσε ο Μπάιντεν. 

Συμμερίζεται, πρόσθεσε ο Μπάιντεν, την πεποίθησή μου ότι οι μυστικές υπηρεσίες πρέπει να είναι πάνω από την πολιτική και πως οι αξιωματούχοι τους υπηρετούν το έθνος και αξίζουν ευγνωμοσύνης και σεβασμού.

«Ο Πρέσβης Μπερνς φέρει τη γνώση, την κρίση και την προοπτική που χρειαζόμαστε για να αποτρέψουμε και να αντιμετωπίσουμε απειλές πριν φτάσουν κοντά μας. Ο αμερικανικός λαός θα κοιμάται ήσυχος με εκείνον επόμενο Διευθυντή της CIA», ανέφερε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Reuters και abcnews μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΣΚΑΪ

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Επιχειρηματικοί κολοσσοί κόβουν χορηγίες σε μέλη του Κογκρέσου που δεν επικύρωσαν τη νίκη του Μπάιντεν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: