Οι Δημοκρατικοί κοντά στον έλεγχο Γερουσίας: Νίκησε ο Γουόρνοκ, προηγείται και ο ΄Οσοφ

O Δημοκρατικός υποψήφιος Τζον Οσοφ προηγείται με πάνω από 16.000 ψήφους του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του. EPA/TANNEN MAURY




Οι Δημοκρατικοί κέρδισαν την μια από τις δυο έδρες της Γερουσίας που διακυβεύονται στην Τζόρτζια, ενώ προηγούνται με περισσότερες από 16.000 ψήφους στην δεύτερη φέρνοντας πιο κοντά την προοπτική της απόλυτης νίκης και του ελέγχου της Γερουσίας.

Μια τέτοια νίκη θα λύσει τα χέρια της νέας κυβέρνησης Μπάιντεν να προωθήσει τους πολιτικούς του στόχους ανενόχλητος από τυχόν ενστάσεις και εμπόδια του Κογκρέσου.

Ο Δημοκρατικός Ράφαελ Γουόρνοκ νίκησε την Ρεπουμπλικανή Κέλι Λέφλερ, δείχνουν οι προβολές των τηλεοπτικών δικτύων και της εταιρίας ερευνών Edison Research . Ο Δημοκρατικός Τζον Οσοφ έχει πλέον προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικάνου Ντέιβιντ Πέρντιου, στην δεύτερη κούρσα, με το τελικό αποτέλεσμα να αναμένεται αργά σήμερα [τοπική ώρα].

Με καταμετρημένο το 98% των ψήφων προηγείται κατά 1,2% και περίπου 50.000 ψήφους, ενώ ο Οσοφ προηγείται του Περντιού με 16.370 ψήφους, σύμφωνα με την Edison Research.

Οι Δημοκρατικοί πρέπει να κερδίσουν και τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις για να ελέγξουν την Γερουσία. Εάν οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίσουν την δεύτερη έδρα, τότε ουσιαστικά έχουν την δυνατότητα να θέτουν βέτο στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης όσο αφορά τομείς όπως η οικονομία, η υγεία, η κλιματική αλλαγή ή η οικονομική ανακούφιση όσων πλήττονται από την πανδημία.

Με πληροφορίες από Reuters

Με καταμετρημένο το 98% των ψήφων στην Τζόρτζια, ο Δημοκρατικός Γουόρνοκ κερδίζει τη μία από τις δύο έδρες για τη Γερουσία

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: