Ο ατζέντης της Τουρκίας Φλιν πήρε πίσω την πρόταση του για να κατέβει ο στρατός στους δρόμους της Αμερικής

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Μάικλ Φλιν στη συνέντευξη του στο Newsmax. Φωτογραφία via Newsmax, Twitter




Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Μάικλ Φλιν (Michael Flynn), δήλωσε την Πέμπτη ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να αναπτύξει τον στρατό για να «επανεκκινήσει» τη διαδικασία των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου 2020.

Όμως, στη συνέχεια απέσυρε την απαράδεκτη πρόταση του, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ακόμα και από τους Ρεπουμπλικάνους, που «βλέπουν» μία κάστα αυταρχικών φίλων και πρώην συνεργατών του κ. Τραμπ να πολεμούν εκ των έσω τη Δημοκρατία.

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης του στο «τραμπικό» κανάλι Newsmax και στην εκπομπή “Greg Kelly”, ο ατζέντης της Τουρκίας, όπως είναι γνωστός στην Ουάσιγκτον, ρωτήθηκε για τις ενέργειες που μπορεί να κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος για να αναιρέσει τα αποτελέσματα των εκλογών.

Ο Φλιν είπε ότι ο κ. Τραμπ θα μπορούσε να καταλάβει κάθε μηχάνημα ψηφοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα, και πρότεινε την ανάπτυξη του στρατού σε πολιτείες που χαρακτηρίζονται «αμφισβητούμενες» και τις οποίες κέρδισε ο εκλεγμένος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Θα μπορούσε να διατάξει στις «αμφισβητούμενες» πολιτείες, αν το ήθελε, θα μπορούσε να πάρει στρατιωτικές δυνατότητες και βασικά να επαναλάβει τις εκλογές σε κάθε μία σε αυτές τις πολιτείες, δήλωσε ο Φλιν.

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας πρόσθεσε ότι η χρήση του στρατού «δεν είναι πρωτοφανής», λέγοντας ότι οι άνθρωποι μιλούν γι ‘αυτό «σαν κάτι που δεν έχουμε κάνει ποτέ». Όμως, πρόσθεσε αμέσως ότι είναι κάτι -εννοεί τη χρήση του στρατού- που «δεν το ζητούσε».

«Ο στρατιωτικός νόμος έχει θεσπιστεί 64 φορές», είπε. «Δεν το ζητώ λοιπόν. Έχουμε μια συνταγματική διαδικασία, και αυτό πρέπει να ακολουθηθεί. ”

Τα σχόλια του Φλιν έγιναν καθώς ο πρόεδρος και οι σύμμαχοί του συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι ο κ. Τραμπ κέρδισε τις εκλογές. Υποστήριξε  ότι υπήρξε εκτεταμένη απάτη κατά τη ψηφοφορία. Σε πολλές δικαστικές προκλήσεις, οι δικηγόροι του προέδρου και η εκστρατεία του δεν παρείχαν αποδεικτικά στοιχεία για αυτούς τους ισχυρισμούς.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης «Stop the Steal» το περασμένο Σάββατο, ο κ. Φλιν εξέφρασε υποστήριξη για τον πρόεδρο Τραμπ ώστε να συνεχίσει να αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020, παρά την απώλεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των προσπαθειών του να αμφισβητήσει τις εκλογές.

“Σε αυτήν τη σκληρή στιγμή της εποχής μας, πρέπει να προσευχηθούμε ότι η αλήθεια θα υπερισχύσει του ψέματος, η δικαιοσύνη θα θριαμβεύσει του ψέματος, και της απάτης, η ειλικρίνεια θα θριαμβεύσει της διαφθοράς”, δήλωσε ο Φλιν. “Η ιερή τιμή μας θα θριαμβεύσει της κακοφημίας.”

Εν τω μεταξύ, το Σώμα των Εκλεκτόρων πιστοποίησε την περασμένη Δευτέρα ότι ο κ. Μπάιντεν είναι ο νικητής των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου 2020.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: