Η αμερικανική Βουλή ανέτρεψε το βέτο του Τραμπ για την Εθνική Άμυνα και τις (νέες) κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Το κτίριο του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Περισσότεροι από τα δύο τρίτα του Αμερικανών βουλευτών ψήφισαν τη Δευτέρα για να παρακάμψουν το βέτο του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που αφορά το νομοσχέδιο για την Εθνική Άμυνα.

Το νομοσχέδιο καλύπτει και τις νέες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, που είναι πιο σκληρές από αυτές που επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση. Η ανατροπή του βέτο αφήνει ανοικτό το δρόμο για τις νέες κυρώσεις.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ενώθηκαν με τους Δημοκρατικούς για να δώσουν στον Πρόεδρο Τραμπ μια σπάνια νομοθετική επίπληξη τις τελευταίες ημέρες της προεδρίας του.

Το Σώμα ψήφισε με 322 ψήφους εναντίον του βέτο και 87 υπέρ. Έτσι παρακάμφθηκε η προσπάθεια του κ. Τραμπ, να σταματήσει τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου για δικούς του προσωπικούς λόγους.

Αρκετοί νομοθέτες έχουν ψηφίσει, όπως απαιτείται, για να στείλουν το νομοσχέδιο στη Γερουσία, η οποία πρέπει επίσης να συγκεντρώσει την υποστήριξη των δύο τρίτων των μελών της, προκειμένου να καταργηθεί οριστικά το βέτο του Τραμπ.

Πηγές του Κογκρέσου ανέφεραν ότι “το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί στη συνέχεια από τη Γερουσία, όπου αναμένεται να περάσει” με τα δύο τρίτα των ψήφων των γερουσιαστών.

Για «αποσάθρωση» πολλών υπηρεσιών εθνικής ασφαλείας της χώρας κάνει λόγο ο Μπάιντεν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: