New York Times: Στο 95% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer

A view of the Pfizer production site in Puurs near Antwerp, Belgium, 16 November 2020. Pfizer Puurs is one of the largest production units in the world. US pharmaceutical corporation Pfizer stated early results from its coronavirus vaccine suggest the vaccines may be 90 percent robust in preventing COVID-19. EPA, STEPHANIE LECOCQ




Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer δήλωσε την Τετάρτη ότι το εμβόλιο κορωναϊού είναι σε ποστοστό 95% αποτελεσματικό και δεν έχει  σοβαρές παρενέργειες. Τα συμπεράσματα αφορούν την τρίτη και ολοκληρωμένη φάση των ερευνών, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα New York Times.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι το εμβόλιο απέτρεψε ήπιες και σοβαρές μορφές του Covid-19, ανέφερε η εταιρεία. Και ήταν 94% αποτελεσματικό σε ηλικιωμένους ενήλικες, οι οποίοι είναι πιο ευάλωτοι στην ανάπτυξη σοβαρών παρενεργειών και που δεν ανταποκρίνονται έντονα σε ορισμένους τύπους εμβολίων.

Η Pfizer, η οποία ανέπτυξε το εμβόλιο σε συνεργασία με την BioNTech, δήλωσε ότι οι εταιρείες σχεδίαζαν να υποβάλουν αίτηση στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για άδεια έκτακτης ανάγκης «μέσα σε λίγες μέρες», αυξάνοντας τις ελπίδες ότι ένα λειτουργικό εμβόλιο θα μπορούσε σύντομα να γίνει πραγματικότητα.

Τα αποτελέσματα των ερευνών τα οποία διάρκεσαν  λιγότερο από ένα χρόνο αφότου οι ερευνητές άρχισαν να εργάζονται για το εμβόλιο – κατέρριψαν όταν ρεκόρ  ταχύτητας για την ανάπτυξη εμβολίων, μια διαδικασία που συνήθως απαιτεί χρόνια, συνεχίζει η αμερικανική εφημερίδα.

Εάν το F.D.A. (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ) εγκρίνει το εμβόλιο δύο δόσεων, η Pfizer δήλωσε ότι θα μπορούσε να έχει έως και 50 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του έτους και έως 1,3 δισεκατομμύρια έως το τέλος του επόμενου έτους.

HJ με πληροφορίες από New York Times

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Τον Δεκέμβριο αρχίζει ο εμβολιασμός των Αμερικανών με το εμβόλιο της Pfizer

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: