Τουρκία: Τουλάχιστον 20 νεκροί και 786 τραυματίες από τον φονικό σεισμό στη Σμύρνη

File Photo: O αγώνας για τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων από τα γκρεμισμένα κτίρια στη Σμύρνη λόγω του ισχυρού σεισμού που χτύπησε την περιοχή στις 30/10/2020 συνεχίζεται. Photo EPA via @amna_news
Στους 20 ανέρχονται οι νεκροί στην Τουρκία από τον ισχυρό σεισμό των 6,7 βαθμών, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της αρχής διαχείρισης καταστροφών (AFAD) της χώρας.

Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 786 και οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε κτίρια που κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Πριν λίγο είχε ανακοινωθεί ότι οι νεκροί ήταν 17 και οι τραυματίες ήταν τουλάχιστον 709 ενώ οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονταν σε 17 κτίρια που κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Νωρίτερα η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Περιστατικών της Τουρκίας (AFAD), ανέφερε ότι τουλάχιστον 170 μετασεισμοί, οι 21 εξ αυτών μεγέθους άνω των 4 βαθμών, καταγράφηκαν μετά τη σεισμική δόνηση.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε περίπου 17 κτίρια που είτε κατέρρευσαν είτε υπέστησαν σοβαρές ζημιές στη Σμύρνη.

Πάνω από 50 πυροσβεστικά οχήματα και 200 διασώστες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο, σύμφωνα με την AFAD.

Στις επιχειρήσεις συμμετέχει και η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος με 48 μέλη της και 16 οχήματα.

Προς το παρόν έχουν διασωθεί 70 άνθρωποι από τα ερείπια των κτιρίων, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης Γιαβούζ Σελίμ Κοσγκέρ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε μήνυμά του αναφέρει “το κράτος μας είναι δίπλα στους πολίτες μας που επηρεάστηκαν από τον σεισμό. Ξεκινήσαμε τις απαραίτητες εργασίες στην περιοχή”.

Οι τουρκικές αρχές καλούν τον κόσμο να μην μπει στα σπίτια του και να μην πλησιάζει τη θάλασσα.

Με πληροφορίες από Reuters-Anadolu μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α.Σ και ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

 

Οι φωνές των εγκλωβισμένων: Απίστευτο video από τη Σμύρνη και τα γκρεμισμένα κτίρια

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required