Μπαράζ επαφών Μητσοτάκη: Στο Μαξίμου το μεσημέρι ο Σαρλ Μισέλ, συναντήσεις με Σούκρι, Ρέγκλινγκ, Ράμα

File Photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοστάκης συνομιλεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, Βρυξέλλες, Βέλγιο. EPA,STEPHANIE LECOCQ




Τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα υποδεχτεί στις 12:30, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά το πέρας της συνάντησης θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στη συνάντηση θα συζητηθεί η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής στις 24-15 Σεπτεμβρίου και ο κατάλογος των κυρώσεων κατά της Τουρκίας ενώ ο κ. Μισέλ αναμένεται να αναλύσει την πρότασή του για μια Διεθνή Διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει ότι η αποχώρηση του Oruc Reis είναι ένα πρώτο θετικό βήμα και να υπογραμμίσει ότι η Αθήνα αναμένει συνέχεια και συνέπεια στις κινήσεις αποκλιμάκωσης. Αναφορικά με την πρόταση Μισέλ, η ελληνική κυβέρνηση έχει τονίσει ότι την βλέπει θετικά με την αυτονόητη προϋπόθεση της συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επιπλέον, στις 17:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 18:00, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Στις 21:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει δείπνο εργασίας με τον ομόλογό του της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Θετική η 7η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, λέει ο Ρέγκλινγκ: Στη σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες Μητσοτάκη

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: