Μπαράζ επαφών Μητσοτάκη: Στο Μαξίμου το μεσημέρι ο Σαρλ Μισέλ, συναντήσεις με Σούκρι, Ρέγκλινγκ, Ράμα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοστάκης συνομιλεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, Βρυξέλλες, Βέλγιο. EPA/STEPHANIE LECOCQ
Τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα υποδεχτεί στις 12:30, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά το πέρας της συνάντησης θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στη συνάντηση θα συζητηθεί η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής στις 24-15 Σεπτεμβρίου και ο κατάλογος των κυρώσεων κατά της Τουρκίας ενώ ο κ. Μισέλ αναμένεται να αναλύσει την πρότασή του για μια Διεθνή Διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει ότι η αποχώρηση του Oruc Reis είναι ένα πρώτο θετικό βήμα και να υπογραμμίσει ότι η Αθήνα αναμένει συνέχεια και συνέπεια στις κινήσεις αποκλιμάκωσης. Αναφορικά με την πρόταση Μισέλ, η ελληνική κυβέρνηση έχει τονίσει ότι την βλέπει θετικά με την αυτονόητη προϋπόθεση της συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επιπλέον, στις 17:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 18:00, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Στις 21:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει δείπνο εργασίας με τον ομόλογό του της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Θετική η 7η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, λέει ο Ρέγκλινγκ: Στη σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες Μητσοτάκη

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal