Συνέλαβαν ιερέα στην Κάλυμνο: Ζητούσε μέσω του fb από τους πιστούς να μη φοράνε μάσκες!

File Photo: Η χρήση μάσκας στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία είναι “εργαλείο” προστασίας, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Φωτογραφία via amna.gr (ΑΠΕ_ΜΠΕ)
Την ώρα που επισήμως γίνεται προσπάθεια λόγω της εκτίναξης των κρουσμάτων για τη χρήση των προστατευτικών μασκών ένας ιερέας φαίνεται πως έκανε ένα διαφορετικό προσκλητήριο.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, ένας 50χρονος παπάς προσήχθη, ύστερα από καταγγελία πολίτη που είδε την ανάρτηση στο Facebook. Με αυτήν καλούσε τους πιστούς – μέσω του προφίλ του στο Facebook- να μην φορέσουν μάσκα – ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, και έτσι συνελήφθη στην Κάλυμνο.

Μάλιστα σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ο ιερέας βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε δικάσιμος για τις 8 Οκτωβρίου 2020.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο παπάς σε ανάρτησή του ανέφερε: «ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΈΣΕΙ ΜΑΣΚΑ ΣΤΗΝΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΊΑ ΜΑΣ !!! ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΌΚΟ. Η ΜΗΤΈΡΑ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΠΡΌΣΩΠΑ ΜΑΣ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗ ΠΊΣΤΗ ΜΑΣ !!! ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΣΠΑΣΤΕΙ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ. Σε αγαπάμε Παναγία μου, και είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά σου, θα σου δώσουμε αυτή τη χαρά !!! ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΈΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣΚΑ!!!”.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από το ethnos.gr

Τέταρτος νεκρός από το γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη: Στα 225 τα θύματα πανελλαδικά

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal