Περιστατικό μεταξύ της ελληνικής φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ και της τουρκικής Kemal Reis στο Αιγαίο

File photo: Πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο. Φωτογραφία τουρκικό υπουργείο Άμυνας




ΣΧΟΛΙΟ DEFENCE POINT

Ανοίγουν τα στόματα στην Ελλάδα και όχι μόνο για το περιστατικό μεταξύ της ελληνικής φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ και τουρκικής φρεγάτας που προστάτευε το τουρκικό ερευνητικό ORUC REIS.

Αφενός αναφέρεται ότι δεν επρόκειτο για τη φρεγάτα YAVUZ αλλά για την TCG KEMAL REIS TCG (F-247)…

Αφετέρου, δείχνουν καταρχήν να επιβεβαιώνονται πληροφορίες που αναφέρει στη δική του ανάρτηση στο SLpress ο Σταύρος Λυγερός, ότι στο επεισόδιο έχουν εμπλακεί μόνο η ελληνική και η τουρκική φρεγάτα.

Με δεδομένο ότι την επιθετική κίνηση την έχει κάνει το τουρκικό πλοίο, καθώς φέρονται να υπάρχουν ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφισβήτησης τι έχει γίνει, ρόλο έχει παίξει η “ναυτοσύνη”, κάτι που θα παίξει γενικότερα ρόλο σε περίπτωση που ο απελπισμένος Ερντογάν αποφασίσει να προβεί στο απονενοημένο…

Άλλες πληροφορίες θέλουν να επικρατεί σύγχυση στην τουρκική πλευρά, καθώς βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, με το αφήγημα εσωτερικής και εξωτερικής κατανάλωσης περί της “υπερδύναμης Τουρκίας” να δέχεται ισχυρότατο πλήγμα.

Η προοπτική αποκατάστασης του αφηγήματος αυτού του τουρκικού καθεστώτος μοιάζει εξαιρετικά προβληματική, κυρίως λόγω του ότι η ελληνική πλευρά μοιάζει-και είναι εξ όσων γνωρίζουμε- απόλυτα αποφασισμένη να ανέβει όσες σκάλες κλιμάκωσης αποφασίσει η Τουρκία, ενώ το Γενικό Επιτελείο έχει ετοιμάσει “σπέσιαλ εκπλήξεις” στην τουρκική πλευρά, τέτοιες που η επόμενη μέρα δεν θα είναι ίδια…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Γιατί αποφάσισε ο Πρωθυπουργός να μιλήσει στον ελληνικό λαό; Δραματική τροπή της κατάστασης…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: