Θάνατοι και κρούσματα από τον κορωναϊό στην Υεμένη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

FILE PHOTO: Είναι τραγική η κατάσταση στην Υεμένη. Υπάλληλος του υπουργείου Υγείας απολυμαίνει χώρους στη Σανάα από τη χολέρα και τον κορωναϊό. EPA, YAHYA ARHAB




Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης έφθασε χθες Κυριακή τα 1.606, καθώς εντοπίστηκαν 25 νέα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, κατά το οποίο οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έχουν πλέον φθάσει τους 445.

Σε λακωνική ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας έκανε επίσης λόγο για συνολικά 712 ανθρώπους που έχουν αποθεραπευτεί από τη 10η Απριλίου, όταν επιβεβαιώθηκε επίσημα το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Η Υεμένη παραμένει βυθισμένη σε εμπόλεμη κατάσταση από το 2014, όταν το κίνημα των σιιτών ανταρτών Χούθι, που θεωρείται προσκείμενο στο Ιράν, κατέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας εφορμώντας από τον βορρά κι εκδιώκοντας τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι από την πρωτεύουσα Σανάα. Η συνεχιζόμενη σύρραξη, στην οποία ενεπλάκη τον Μάρτιο του 2015 μια στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, έχει προκαλέσει, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο.

Οργανώσεις αρωγής τονίζουν ότι η έκταση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα πιθανόν είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αναγνωρίζει η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, την ώρα που το σύστημα υγείας της Υεμένης είναι διαλυμένο έπειτα από χρόνια πολέμου.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι κατέγραψε έναν θάνατο εξαιτίας της COVID-19 και 211 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να φθάνει μέχρι εδώ τους 339 νεκρούς επί συνόλου 56.922 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα νέα κρούσματα είναι υπήκοοι διαφόρων χωρών, όλοι σε σταθερή κατάσταση και τους προσφέρονται ιατρικές φροντίδες.

Το ίδιο διάστημα άλλοι 352 άνθρωποι αποθεραπεύτηκαν, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν ιαθεί στα ΗΑΕ να φθάνει τους 49.269, κατά την ίδια πηγή.

Τα ΗΑΕ ήταν η πρώτη χώρα του Κόλπου που ανακοίνωσε τον εντοπισμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Πληροφορίες από Xinhua
Άντεν, Yemen – Ντουμπάι, United Arab Emirates

Περισσότεροι από 5.000 νεκροί από τον νέο κορωναϊό στη Νότια Αφρική

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: