Να επανεκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία εύχεται ο Ζαϊχ Μπολσονάρου

File photo: Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζάιχ Μπολσονάρου χαρακτήριζε …”απλή γριπούλα”, τον κορωναϊό. Τελικά νόσησε και αυτός. EPA, JOEDSON ALVES




Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου, δήλωσε χθες Πέμπτη ότι ελπίζει πως ο σύμμαχός του Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα επανεκλεγεί τον Νοέμβριο, ωστόσο επισήμανε πως οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών είναι πολλά υποσχόμενες ακόμη κι αν κερδίσει ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπολσονάρου υμνεί συχνά τον Τραμπ, έχει πει πως αποτελεί το πολιτικό του υπόδειγμα, ενώ κάνει επίσης συχνά παραλληλισμούς ανάμεσα τα συντηρητικά πολιτικά προγράμματα που εφαρμόζουν οι δύο αρχηγοί κρατών.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ξεπεράστηκε χθες Πέμπτη το όριο των 2 εκατομμυρίων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Βραζιλία, τη χώρα η οποία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 1.322 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 45.403 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει έτσι τους 76.688 νεκρούς επί συνόλου 2.012.151 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας στη Βραζιλία θεωρεί τα δεδομένα τα οποία ανακοινώνονται από την κυβέρνηση της χώρας υποτιμημένα σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με την πραγματικότητα.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σαν Πάουλου, Brazil

585.750 νεκροί παγκοσμίως: Θλιβερό ρεκόρ νέων θανάτων στη Φλόριντα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: