Κύπρος: Να δοθεί ο κατάλογος των πολιτικών που έλαβαν δάνεια και αρνούνται να τα πληρώσουν

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Η περίφημη «Λίστα Γιωρκάτζη» βρίσκεται στα χέρια του προέδρου της κυπριακής Βουλής, ο οποίος την πάει και τη φέρνει, αλλά δεν κάνει το αυτονόητο. Να τη δημοσιοποιήσει αφού προηγηθεί η τελική έρευνα, καθώς φαίνεται να περιλαμβάνονται ονόματα που εξυπηρετούν και σήμερα τα δάνειά τους.

Φαίνεται οτι η πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, κ. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, μαζί με τα ξερά πήγε να κάψει και τα …χλωρά. Εύχομαι να μην έγινε επίτηδες για να “καεί” η λίστα…

Όπως μου λένε, οι περισσότεροι αντιπρόσωποι του κυπριακού λαού επιθυμούν να την εξαφανίσουν και τους λόγους τους καταλαβαίνει ο καθένας από εμάς. Πρόκειται για απαράδεκτη θέση, αν ισχύει.

  • Επειδή δεν παρακολουθούν όλοι οι αναγνώστες μας τα σκάνδαλα στην Κύπρο, που είναι πάρα πολλά, να εξηγήσουμε ότι τα Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα (ΠΕΠ) είχαν ή έχουν σχέση με την πολιτική και έχουν λάβει δάνεια από τράπεζες, τα οποία δεν τα έχουν εξυπηρετήσει. Πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων.

Ο κατάλογος με τα ονόματα πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα, αφού γίνει η αναγκαία επαλήθευση, και με τις τράπεζες και με όσους αναφέρονται σε αυτή την ανάρμοστη λίστα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα.

Το δεύτερο βήμα είναι η αποπληρωμή αυτών των δανείων. Όπως απαιτούν οι τράπεζες απ’ όλους τους υπόλοιπους πολίτες, να πράξουν το ίδιο και με τους πολιτικούς.

Και το τρίτο είναι η τιμωρία των τραπεζιτών, που παραχώρησαν τα δάνεια και στη συνέχεια προφανώς τα …εξαφάνισαν. Είναι σημαντικό επίσης να δημοσιοποιηθεί -αν υπάρχει- και ο κατάλογος τραπεζιτών, που έλαβαν δάνεια από τις τράπεζες στις οποίες εργάζονται και στη συνέχεια τα διέγραψαν…

Δάνεια έχουν λάβει και κυπριακά πολιτικά κόμματα. Οι Κύπριοι πολίτες θέλουν να γνωρίζουν. Φοβάμαι πως στο τέλος η κυπριακή Βουλή θα επιχειρήσει ένα «πραξικόπημα». Να εξαφανίσει τη λίστα.

Ο νέος γενικός εισαγγελέας της Κύπρου και ο βοηθός του, πρέπει να βρουν τρόπο να παρέμβουν. Κρίνονται αυτή τη στιγμή…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Όλο και περισσότεροι υποστηρίζουν ότι το σκάνδαλο «αγγίζει» το Προεδρικό Μέγαρο. Όμως, χωρίς στοιχεία, δεν ισχύει τίποτα. Και χάνεται η όποια σοβαρότητα. Γι’ αυτό τα περιμένουμε…

HELLAS JOURNAL

Σκηνές μίας σύγχρονης τραγωδίας: Η προδοσία της Κύπρου από τη χούντα οδήγησε στην κατοχή…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: