Σκηνές μίας σύγχρονης τραγωδίας: Η προδοσία της Κύπρου από τη χούντα οδήγησε στην κατοχή…

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Βλέποντας την φωτογραφία αυτή των Ελληνοκυπρίων γυναικών να κρατάνε τις φωτογραφίες των αγνοούμενων αντράδων, των αδελφών, των γιών τους, σκεφτήκαμε πόσο μοιάζει σαν χορός αρχαίας τραγωδίας.

Μόνο που η τραγωδία αυτή είναι σύγχρονη. Ξεριζώνει τις καρδίες μας. Το πραξικόπημα και η εισβολή άφησαν μια ανοικτή πληγή… Δεν κλείνει… Και δεν θα κλείσει… Οι μνήμες ειναι και θα είναι πάντα σαν τις σφαίρες… Θα μας τρυπάνε ξανά και ξανά…

Το πραξικόπημα της χούντας του Δημήτριου Ιωαννίδη εναντίον του Μακάριου ήταν προδοτικό. Ο Ιωαννίδης και η κλίκα του γνώριζαν τι θα ακολουθούσε. Και αυτό που θα ακολουθούσε ήταν η τουρκική εισβολή.

Διπλό το έγκλημα. Πολύ μεγάλος ο πόνος. Για 46 χρόνια διατηρείται η τουρκική κατοχή στην Κύπρο. Και δυστυχώς, ακόμα και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ μας ζητά να υποδουλωθούμε στην κατοχική δύναμη και στον σχιζοφρενή Σουλτάνο, Ερντογάν. Ακόμα και “δικοί” μας -ελληνικά ονόματα φέροντες- στην Αθήνα και τη Λευκωσία απαιτούν το ίδιο. Ντροπή τους.

Εάν χαθεί η Κύπρος, η Τουρκία θα στραφεί στο Αιγαίο και στη Θράκη. Ήδη ξεκίνησε την υλοποίηση του σχεδίου της. Ο συμβιβασμός, όπως αυτός που απαιτούν οι ξένοι και οι Τούρκοι, είναι απαράδεκτος. Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν πρέπει να υποκύψουν…

HELLAS JOURNAL

Η ιστορία δεν παραγράφει ποτέ τις προδοσίες: Ένας απολογισμός, 46 χρόνια μετά το πραξικόπημα, δεν αρκεί!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: