Καταδικάζουν τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί: Μεγάλες διεθνείς οργανώσεις νεολαίας

FILE PHOTO: Το εσωτερικό της Αγιάς Σοφιάς, την οποία ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν θέλει να μετατρέψει σε τζαμί. EPA, SEDAT SUNA
Επιστολή προς τη Διεθνή Ένωση Δημοκρατικών Νεολαιών (IYDU), τη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP) και τους Ευρωπαίους Δημοκράτες Φοιτητές (EDS) με σκοπό την καταδίκη της απόφασης για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί απέστειλε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.

Η επιστολή εστάλη σε συνεργασία με την Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων της Οργάνωσης και την υπεύθυνη Σύριλα Μακαρέζου, αλλά και σε συνεργασία με την αντίστοιχη Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας και το γραμματέα και βουλευτή Τάσο Χατζηβασιλείου.

Η ανταπόκριση των προέδρων των τριών κορυφαίων διεθνών οργανώσεων νεολαιών στo κάλεσμα της ΟΝΝΕΔ, Λίντια Περέιρα (YEPP), Μπρούνο Καζουχίρο (IYDU), Κάρλο Τζιάκομο Ανγκρισάνο Τζιράουτα (EDS), ήταν άμεση προχωρώντας σε ανακοινώσεις καταδίκης των ενεργειών της τουρκικής κυβέρνησης και υιοθετώντας πλήρως τις ελληνικές θέσεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κάλεσε τις Διεθνείς Οργανώσεις Νέων να συνταχθούν στο πλευρό της Ελλάδας και να προστατεύσουν τον οικουμενικό χαρακτήρα του μνημείου της Αγίας Σοφίας στηλιτεύοντας, την «βαθιά ασεβή», όπως τη χαρακτήρισε, τουρκική απόφαση.

Ο Ελπιδοφόρος και ο καρδινάλιος Τίμοθι Μάικλ Ντόλαν ζητούν να μην γίνει η Αγία Σοφία τζαμί

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal