Φωτιά στην περιοχή Καρδακάτα της Κεφαλονιάς: Ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την Πυροσβεστική [video]

File Photo: Φωτιά στην περιοχή Οινιαδών Μεσολογγίου. Photo via @PROMETHEUSTeam1




Μάχη με τη φωτιά δίνει η πυροσβεστική στην Κεφαλονιά για να δαμάσει την πύρινη λαίλαπα που χτύπησε την περιοχή Καρδακάτα.

Ο συναγερμός που σήμανε σήμερα το απόγευμα στην Πυροσβεστική έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στα Καρδακάτα ήρθε αντιμέτωπη και με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Το tweet  της Πυροσβεστικής αναφέρει:

Πυρκαγιάσε δασική έκταση στην περιοχή Καρδακάτα Κεφαλλονιάς. Κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες, 5 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4 Α/Φ.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι, που «συνέβαλαν» στην γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς, ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν σπεύσει και επιχειρούν 18 πυροσβέστες με πέντε οχήματα ενώ στο σημείο βρίσκεται μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη.


Η θέση της εστίας της πυρκαγιάς στην Κεφαλλονιά. Photo via @PROMETHEUSTeam1

Όπως μεταδίδει το Kefalonia Press κινητοποιήθηκε άμεσα η Πυροσβεστική και τα δυο Πετζετέλ από το αεροδρόμιο αλλά η φωτιά συνεχίζει την πορεία της πάνω από τα Καρδακάτα και συγκεκριμένα πάνω από το Λαγκάδι και την δεύτερη δεξαμενή στο χωριό.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ethnos.gr και το kefaloniapress.gr

Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ: Εξάρθρωσε σπείρα εξόδου αλλοδαπών μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: