Εμπλέκει Μαξίμου (επί Τσίπρα) για τα 3 εκατ. ο Καλογρίτσας: Μήνυση και κατάθεση εγγράφων

File photo: Τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Μήνυση κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σε αυτήν, ο κ. Καλογρίτσας αναφέρεται στη συμφωνία με την αλλοδαπών συμφερόντων εταιρεία CCC, από την οποία του δόθηκαν 3 εκ ευρώ για να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ειδικότερα, επιχειρώντας να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του ότι η δοσοληψία ήταν σε γνώση και σε άμεση εμπλοκή με κυβερνητικά στελέχη την εποχή του διαγωνισμού για τα τηλεοπτικά κανάλια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο μηνυτής περιγράφει με λεπτομέρειες τα γεγονότα, προσκομίζοντας μάλιστα έγγραφα και ηλεκτρονική αλληλογραφία, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία του με την CCC ήταν εικονική.

Ειδικότερα, σε ένα e mail που παρατίθεται στη μήνυση, με ημερομηνία 27- 8- 2016, αναφέρεται, ότι για την εικονική συναλλαγή υπήρχε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου τότε και υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων.

Όπως αναφέρεται επι λέξη στο e-mail το οποίο αποστέλλει υπεύθυνος της εταιρείας CCC προς τον Κυριάκο Τόμπρα που ενεργούσε για λογαριασμό του επιχειρηματία- εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα:

«Ο επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα. Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό. Αναμένοντας τις απόψεις σας».

Διαβάστε ολόκληρη τη μήνυση του κ. Καλογρίτσα

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρακράτος υπάρχει και είναι της ΝΔ – Τι αποκάλυψε η ΕΥΠ

Ο κ.Τσίπρας να εξηγήσει σήμερα στον ελληνικό λαό τι γινόταν στο κατά τον Παππά “μαγαζί”

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: