Ανατροπή: Το CAS επέστρεψε τους 7 βαθμούς στον ΠΑΟΚ-Στην Επιτροπή Εφέσεων η υπόθεση

Το CAS «στέλνει» την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ξανά στην Επιτροπή Εφέσεων. Επιστρέφονται οι βαθμοί στον ΠΑΟΚ. Photo EPA, via APE-MPE
Την αναπομπή της υπόθεσης περί πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης.

Το CAS έκρινε ότι η δευτεροβάθμια επιτροπή της ομοσπονδίας όφειλε να μπει στην ουσία της υπόθεσης και να εκδικάσει κανονικά, χωρίς να δεχθεί ως δεσμευτικό το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Παράλληλα, το CAS αποφάνθηκε ότι, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, θα πρέπει να επιστραφούν οι επτά βαθμοί που έχουν αφαιρεθεί από τον ΠΑΟΚ. Έτσι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξεπερνά την ΑΕΚ και ανεβαίνει στη δεύτερη θέση των πλέι-οφ με 68 βαθμούς, έναντι 65 της Ένωσης.

Η απόφαση του CAS προκαλεί κάποια ερωτηματικά για την αντίστοιχη ποινή της Ξάνθης για την ίδια υπόθεση. Αν και η θρακιώτικη ομάδα δεν προσέφυγε στο Δικαστήριο της Λοζάνης, η λογική λέει ότι, από τη στιγμή που η υπόθεση θα επανεκδικαστεί στην Επιτροπή Εφέσεων, θα πρέπει να της επιστραφούν οι επτά από τους δώδεκα βαθμούς που της έχουν αφαιρεθεί (οι άλλοι πέντε αφορούν την μη δήλωση αλλαγής της μετοχικής σύνθεσης). Αν αυτό ισχύσει, η Ξάνθη ανεβαίνει στους 30 βαθμούς και διασφαλίζει οριστικά την παραμονή της στη Super League.

Μετά την απόφαση του CAS, με την οποία επιστρέφονται στον ΠΑΟΚ οι επτά βαθμοί που του έχουν αφαιρεθεί, μέχρι την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η βαθμολογία των πλέι-οφ της Super League διαμορφώνεται ως εξής:

Η βαθμολογία (σε 33 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 85 68-14 –ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ–

2. ΠΑΟΚ 68 57-29

3. ΑΕΚ 65 56-28

4. Παναθηναϊκός 52 38-27

5. Άρης 38 47-50

6. ΟΦΗ 36 40-49

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ανάρτηση της Στεφανίδη για τα άκυρα άλματα: Δεν κατάφερα αυτό που ήθελα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal