Στη Βρετανία σκέφτονται καραντίνα στο Λέστερ: Σημειώνεται έξαρση των κρουσμάτων από τον ιό

File Photo: Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον. EPA, ANDY RAIN




Η κυβέρνηση της Βρετανίας εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει σε καραντίνα τη Λέστερ, καθώς καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε αυτή το τελευταίο διάστημα, γράφει η εφημερίδα The Sunday Times επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ μελετά εάν και ποια νομοθετική ρύθμιση απαιτείται για την επιβολή lockdown στην πόλη αφού αποκαλύφθηκε ότι στη Λέστερ (περίπου 350.000 κάτοικοι) καταγράφηκαν πάνω από 650 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό το δεκαπενθήμερο ως τη 16η Ιουνίου, σύμφωνα με το κυριακάτικο φύλλο των Τάιμς του Λονδίνου [1].

Ο Χάνκοκ εξετάζει «όλες τις επιλογές» που έχει στη διάθεσή του, περιλαμβανομένης της επιβολής τοπικής καραντίνας, εξηγεί η εφημερίδα.

1 Wheeler, Caroline, «Local lockdown fears after Covid spikes in Leicester», The Sunday Times, 28η Ιουνίου 2020, [απαιτείται συνδρομή για την ανάγνωση ολόκληρου του κειμένου].

ΕΞΑΛΛΟΥ: Η Ιρλανδία θα διατηρήσει την 14ήμερη καραντίνα για τους ταξιδιώτες από τη Βρετανία τον Ιούλιο, μολονότι σχεδιάζει να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς προορισμούς με ορισμένες χώρες, γράφουν σήμερα οι Sunday Times επικαλούμενοι σχετικό υπόμνημα.

Στο υπόμνημα επιτροπής του ιρλανδικού υπουργικού συμβουλίου αναφέρεται ότι είναι “πολύ απίθανο” η Βρετανία να περιληφθεί στον ταξιδιωτικό κατάλογο της Ιρλανδίας με τις ασφαλείς χώρες, προστίθεται στο δημοσίευμα αυτό στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://bit.ly/2VqTm9E.

Η Ιρλανδία σχεδιάζει να άρει από τις 9 Ιουλίου την 14ήμερη καραντίνα για αυτούς που φτάνουν στην επικράτειά της από χώρες που έχουν επίσης αναχαιτίσει την επιδημία νέου κορονοϊού, είχε ανακοινώσει η ιρλανδική κυβέρνηση την Πέμπτη.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, United Kingdom

Επίθεση σε νοσοκομείο από τους Τσιάπας: Φήμες περί εσκεμμένης διασποράς του κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: