Σε όλο το Αιγαίο ο στόλος του Πολεμικού Ναυτικού: Εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο [photo gallery, video]

Στιγμιότυπο από την πολυεθνική Άσκηση Ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ 20», στη ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου η οποία διεξήχθη από 19 έως 26 Ιουνίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ, STR




Εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε από την Τρίτη 09 έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020.

Συμμετείχαν πλοία των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης, Υποβρυχίων, ελικοπτέρων της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού καθώς και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε προηγούμενο κείμενό μας αναφέραμε ότι μόνο τυχαίες δεν είναι οι εκπαιδεύσεις που γίνονται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο αλλά και κάτω από την Κρήτη.

Το Πολεμικό Ναυτικό «Πάση Δυνάμει» δεν σταματά να δίνει στο στίγμα των προθέσεων που έχουν αξιωματικοί του Επιτελείου και κυρίως τα πληρώματα των μονάδων του Στόλου, το οποίο είναι πως κανείς δεν μπορεί να βρεθεί με το «έτσι θέλω» σε Ελληνικά νερά διεκδικώντας μερίδιο της Εθνικής κυριαρχίας.

Η Φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ», το υποβρύχιο «ΝΗΡΕΥΣ» και το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών P-8, νότια της Κρήτης έστελναν το μήνυμα της συνεργασίας.

Αναφορικά με την άσκηση σημειώνουμε ότι ήταν προγραμματισμένη και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Η άσκηση επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών της ιστοσελίδας μας, σχετικά με την παρουσία του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο.

HJ

Δεν ήταν μόνο για άσκηση το «ΑΔΡΙΑΣ» και το «ΝΗΡΕΥΣ» νότια της Κρήτης: Σε τι θέλησε να προηγηθεί στο νότο μας το Πολεμικό Ναυτικό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: