Ο «black mamba» σε τεράστια τοιχογραφία σε δημοτικό σχολείο στη βόρεια Βοσνία

Η εικόνα, παρουσιάζει το άσο των Λέικερς να σουτάρει σε ένα πλάνο με φόντο τον γαλάζιο ουρανό και τα σύννεφα. Photo EPA via APE-MPE
Ο Κόμπι Μπράιαντ, τιμήθηκε με μια τεράστια τοιχογραφία που είχε ανατεθεί σε λάτρεις των αθλημάτων και ζωγραφίστηκε στο πλάι ενός κτιρίου δημοτικού σχολείου στη βόρεια Βοσνία.

«Ο Κόμπι ήταν ένας θρύλος του μπάσκετ και του αθλητισμού και ο αθλητής που του αξίζει ένα σύγχρονο μνημείο του 21ου αιώνα», δήλωσε η καλλιτέχνης, Ντένι Μπόζιτς, καθώς έβαλε τις τελευταίες πινελιές στο ύψους έξι και πλάτους 12 μέτρων, έργο τέχνης στην πόλη Γκραντίσκα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προήλθε από παίκτες της τοπικής ομάδας.

  • «Αυτή η τοιχογραφία είναι ένα μνημείο της πόλης, στην οποία το μπάσκετ είναι ζωντανό τα τελευταία 30-40 χρόνια», δήλωσε ο Ιγκόρ Νταμιάνοβιτς, πρώην μπασκετμπολίστας και ένας από τους ανθρώπους που στήριξαν την δημιουργία του έργου.

«Αρχίσαμε το έργο τον Φεβρουάριο, αλλά η κατάσταση με την Covid-19 καθυστέρησε την ολοκλήρωση του», δήλωσε ο Νταμιάνοβιτς.

Η εικόνα, παρουσιάζει το άσο των Λέικερς να σουτάρει σε ένα πλάνο με φόντο τον γαλάζιο ουρανό και τα σύννεφα. Το λογότυπο «black mamba», που ήταν το πρωσονύμιο του Μπράιαντ βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία.

Ο Κόμπι Μπράιαντ, σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου έξω από το Λος Άντζελες στις 26 Ιανουαρίου, μαζί με την 13χρονη κόρη του και ακόμη επτά άτομα.

Με πληροφορίες από Ρόιτερς, μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γκραντίσκα, Βοσνία-Ερζεγοβίνη

We Can’t Breathe! Οι κάτοικοι πρόσθεσαν αυτή τη φράση στο γκράφιτι του Giannis στα Σεπόλια

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal