Μετά τα αγάλματα η σειρά των logos: Θεία Τζεμίνα και μπαρμπα Μπεν είναι ώρα να ξεκουραστούν

FIle Photo: Μία από τις πολλές διαφημίσεις της δεκαετίας του ’20 με το γνωστό στερεότυπο της μαύρης υπηρέτριας. Πηγή: ΗJ




Στην αλλαγή της ταυτότητας του brand «Uncle Ben’s» προχωρά η Mars η ιδιοκτήτρια εταιρία του γνωστού ρυζιού, μπαίνοντας και αυτή στη σειρά εκείνη των εταιριών τροφίμων που σκέφτονται να αλλάξουν πολυετή logo που κατηγορούνται όμως για αναπαραγωγή ρατσιστικών στερεότυπων, στον απόηχο και της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόϊντ.

«Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εξελίξουμε το brand του Uncle Ben, συμπεριλαμβανομένης και της οπτικής του ταυτότητας. Και θα το πράξουμε», ανέφερε η Mars.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Pepsi Co. που παράγει τη βρώμη Quaker, η οποία ανέφερε πως πρόκειται να αποσύρει τη «θεία Τζεμίνα» από το logo της.

 

Ο «θείος Μπεν» ως επωνυμία της εταιρείας εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1946 και είναι αναφορά στον αγρότη Ben που εξελίχθηκε σε παραγωγό ρυζιού.

Ωστόσο, ο άνθρωπος που απεικονίζεται στο logo του διάσημου ρυζιού είναι ο Frank Brown, ένας αγαπητός σεφ και σερβιτόρος από το Σικάγο.

 

Η απόφαση της εταιρείας για αλλαγή της ταυτότητας του προϊόντος ελήφθη καθώς ο τίτλος «θείος» και «θεία» χρησιμοποιείτο από τους λευκούς του αμερικανικού Νότου ως «τιμητικές προσφωνήσεις» προς τους ηλικιωμένους μαύρους, επειδή αρνούνταν να τους αποκαλέσουν «κύριο» και «κυρία».

 

Επιπλέον και η εταιρία Conagra, που φτιάχνει το σιρόπι Mrs. Butterworth’s ανακοίνωσε ότι θα διεξαγάγει μία αναθεώρηση τόσο του brand όσο και της συσκευασίας  καθώς μπορεί να  μεταφραστεί κατά έναν τρόπο που δεν είναι συμβατός με τις αξίες μας.

Με πληροφορίες από CNN

Προεκλογικά πανηγύρια στα όρια του αλυτρωτισμού από Ζάεφ: Οι Μακεδόνες στο θησαυροφυλάκιο των παγκόσμιων εθνών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: