Αίρονται οι περιορισμοί για τον κορωναϊό στην Αυστραλία: Έως και 10.000 άτομα σε στάδια

«Θα επιτρέψουμε στο κοινό, να παρακολουθήσει εκδηλώσεις σε γήπεδα και άλλα τέτοια μέρη με μέγιστη χωρητικότητα 40.000 θέσεων», δήλωσε σχετικά ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον. Photo EPA via APE-MPE




Η κυβέρνηση της Αυστραλίας, αποφάσισε να άρει τα περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί για την πανδημία του κορονοϊού και από τον ερχόμενο μήνα, θα επιτρέπεται η παρουσία έως και 10.000 ατόμων σε διάφορες εκδηλώσεις που διεξάγονται σε στάδια.

«Θα επιτρέψουμε στο κοινό, να παρακολουθήσει εκδηλώσεις σε γήπεδα και άλλα τέτοια μέρη με μέγιστη χωρητικότητα 40.000 θέσεων», δήλωσε σχετικά ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον και πρόσθεσε: «Ωστόσο, αυτό δεν θα συμβεί αμέσως. Θα είναι μέρος του τρίτου σταδίου (σ.σ. της αποσυμπίεσης μετά την πανδημία της Covid-19) και θα απαιτήσει λίγο περισσότερη δουλειά. Κατά συνέπεια, θα συμβεί τον Ιούλιο»

Η πανδημία του κορονοϊού, χαρακτηρίζεται «περιορισμένη» στην Αυστραλία, δεδομένου ότι έχουν καταγραφεί 7.285 κρούσματα και 102 θάνατοι (σ.σ. σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας), ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ήδη έχουν επαναρχίσει τα πρωταθλήματα ράγκμπι XIII και του αυστραλιανού ποδοσφαίρου.

Όμως τον Ιούλιο, όταν και θα υπάρξει η άρση των περιορισμών, το κοινό θα πρέπει να περιορίζεται στο 25% της χωρητικότητας των σταδίων και κάθε φίλαθλος, θα πρέπει να σέβεται τους κανόνες της κοινωνικής απόστασης. Η χαλάρωση δεν ισχύει προς το παρόν στα μεγαλύτερα στάδια, επειδή υπάρχει φόβος για συγκέντρωση πολύ μεγάλου πλήθους ατόμων.

  • Η εξαγγελία του πρωθυπουργού της Αυστραλίας, ήλθε την παραμονή της έναρξης του Super Rugby Aotearoa, μίας έκδοσης του Super Rugby, που φιλοξενείται στην γειτονιοκή, Νέα Ζηλανδία. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη αθλητική διοργάνωση στον κόσμο, που θα ανοίξει ξανά τις πύλες της στο κοινό, χωρίς περιορισμούς.

Παράλληλα, το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε ο Μόρισον, συμπίπτει με την επανέναρξη του Super Rugby στην Αυστραλία, που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Ιουλίου. Η διοργάνωση, θα διεξαχθεί με την συμμετοχή ομάδων από τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, τη Νότια Αφρική, την Αργεντινή και την Ιαπωνία.

Η επανέναρξη του Αυστραλιανού Super Rugby, θα αποτελέσει μια ευκαιρία να δοκιμαστούν επτά νέοι κανόνες που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τους αγώνες πιο εντυπωσιακούς, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αυστραλιανής ομοσπονδίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σίδνεϊ, Αυστραλία

Τα βλέμματα στο ΟΑΚΑ: ΠΑΟ-ΠΑΟΚ για τη 2η αγωνιστική των Play Off

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: