“The Greek Mask Project”: Η Κοραλία Χατζηγιαννάκη φτιάχνει και μοιράζει μάσκες που φέρουν την ελληνική σημαία!

Η 16χρονη δημιουργός του “The Greek Mask Project”, Κοραλία Χατζηγιαννάκη. Φωτογραφία ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ




Νέα προσφορά 300 μασκών έκανε η 16χρονη δημιουργός του “The Greek Mask Project”, Κοραλία Χατζηγιαννάκη, επιλέγοντας αυτή τη φορά το νοσοκομείο “Σωτηρία”.

Οι μάσκες φέρουν την ελληνική σημαία και αποσκοπούν στην εμψύχωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, από την Κοραλία Χατζηγιαννάκη.

Είναι η δεύτερη προσφορά της νεαρής κοπέλας αυτό το μήνα, καθώς προηγουμένως είχε προμηθεύσει το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Η Κοραλία δημιούργησε την συγκεκριμένη δράση στα μέσα Απριλίου με σκοπό να βοηθήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει τη μάχη εναντίον του Covid-19.

Λέει σχετικά: “Δεν χρειάζεται κάπα για να είσαι ήρωας σε αυτήν την κρίση. Χρειάζεσε μάσκα”. Η Κοραλία σημείωσε ότι  η ελληνική σημαία πάνω στις μάσκες είναι ένα σύμβολο ελπίδας ότι θα τα καταφέρουμε.

  • “Η διαφορά τώρα είναι ότι οι μάσκες αυτές κατασκευάστηκαν με την χρηματική συμβολή του κόσμου, που υποστήριξε θερμά αυτή τη πρωτοβουλία” είπε η νεαρή μαθήτρια. “Όλο αυτό δεν είναι παρά ένα τεράστιο συμβολικό ευχαριστώ για το τιτάνιο και δύσκολο έργο όσων βρίσκονται στη πρώτη γραμμή”.

“Προχωράμε δυναμικά μέχρι να βρεθεί φάρμακο ή εμβόλιο,” είπε η 16χρονη, αναφέροντας πως ετοιμάζεται να παραδώσει 300 επιπλέον μασκες σε ένα ακόμα νοσοκομείο, την επόμενη εβδομάδα.

Οι μάσκες με την ελληνική σημαία. Φωτογραφία ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ
  • “Όλα ξεκίνησαν βλέποντας τις ειδήσεις, και διαβάζοντας για το θέμα. Είχα τρομάξει αλλά συγκινήθηκα με τις προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού. Όλα έγιναν με δικά μου έξοδα.
  • Ήταν αρκετά δύσκολη διαδικασία γιατί έπρεπε να συντονιστούν αρκετοί παράγοντες και η καραντίνα το έκανε δύσκολο αυτό. Η ιδέα ήταν όλα να είναι ελληνικά. Ήρθα σε επαφή με έναν Έλληνα παραγωγό που έραψε τις μάσκες, επίσης με έναν Έλληνα γραφίστα, και το κουτί ακόμη ήταν ελληνικό” έχει δηλώσει η νεαρή κοπέλα.

Mιλώντας στο MEGA είχε δηλώσει:

“Το project θέλω να συνεχίσει μέχρι να βρεθεί φάρμακο. Τώρα ο στόχος είναι να παραδοθούν μάσκες σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς του κόσμου. Όταν βλέπω ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, η δημιουργικότητά μου γίνεται δέκα φορές μεγαλύτερη”.

Σημειώνεται τέλος ότι η νεαρή μαθήτρια έχει παραδώσει και μια ενδεικτική κούτα από μάσκες στο γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσοι θέλουν να προμηθευτούν τις μάσκες του “The Greek Mask Project”, μπορούν να επικοινωνούν με τη σελίδα του project στο Facebook .

Όπως αναφέρεται στη σελίδα όλα τα έσοδα θα χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία νέων μασκών, προκειμένου να τροφοδοτηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα νοσοκομεία.

Πληροφορίες από το The Toc

Δεν χρειάζεται μάσκα στο δρόμο και εξωτερικούς χώρους, τονίζει ο Παπαθανάσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: