Ο Όλιβερ Σμιθ της Telegraph …παραμιλά για την Ελλάδα: Ο τέλειος προορισμός για διακοπές μετά την καραντίνα

Η τέταρτη υπερπανσέληνος , ανατέλλει πάνω από το Ναύπλιο, Πέμπτη 7 Μαΐου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Βουτηγμένη στον ήλιο, διάσημη για τη φιλικότητά της και σχετικά ανέπαφη από τον κορωνοϊό, η Ελλάδα ακούγεται ως ο τέλειος προορισμός για διακοπές μετά την καραντίνα, γράφει στην εφημερίδα Telegraph ο γνωστός δημοσιογράφος Oliver Smith

Παρόλο που οι έλληνες πολιτικοί καλούν τους Βρετανούς για διακοπές στην Ελλάδα, δεν εξαρτώνται όλα από αυτούς.

Πρώτον, το [βρετανικό] ΥΠΕΞ πρέπει να άρει τον περιορισμό στα ταξίδια στο εξωτερικό.

Δεύτερον, οι αεροπορικές εταιρίες και τα αεροδρόμια πρέπει να επαναλειτουργήσουν εφαρμόζοντας κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Τρίτον, πρέπει να υπάρχουν αρκετά ελληνικά ξενοδοχεία που να μην έχουν κλείσει ακόμη και να είναι πρόθυμα να ξανανοίξουν τηρώντας κανόνες που απομακρύνουν το κέρδος. Κυρίως όμως είναι το ζήτημα του ελέγχου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι οι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι με την προϋπόθεση ότι θα συμφωνηθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα, ενώ ο Χάρης Θεοχάρης επιβεβαίωσε ότι οι βρετανοί τουρίστες θα πρέπει να ελέγχονται για κορωνοϊό.

Ο Θεοχάρης είπε ότι σχετικές συνομιλίες με τη Μεγάλη Βρετανία δεν έχουν ξκινήσει ακόμη, αλλά είναι προτεραιότητα για την Ελλάδα.

Η χώρα που θέλω να επισκεφτώ μετά τον ιό; Ούτε λόγος, η Ελλάδα! γράφει η βρετανική Telegraph

ΠΗΓΗ: When can I travel to Greece? July at the earliest, but testing could hold the key

— Η Ελλάδα είναι έτοιμη να μεταφέρει τουρίστες στα νησιά της μέσω θαλάσσης, δήλωσε ο Γιάννη Πλακιωτάκης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει καταρτίσει πρωτόκολλο για ασφαλείς θαλάσσιες μεταφορές, γράφει το πρακτορείο Bloomberg.

Παράλληλα, ο έλληνας Υπουργός είπε ότι το ενδιαφέρον επενδυτών για ιδιωτικοποιήσεις ελληνικών λιμανιών παραμένει υψηλό.

Τα αρχαία μνημεία της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της Ακρόπολης των Αθηνών, θα ξανανοίξουν για το κοινό στις 18 Μαΐου, γράφει η εφημερίδα New York Times αναπαράγοντας τηλεγράφημα του πρακτορείου reuters.

Τα μουσεία θα ανοίξουν στα μέσα Ιουνίου ενώ οι εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους θα επιτραπούν από τα μέσα Ιουλίου, όπως δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Στο μεταξύ, εκατοντάδες καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στον χώρο της τέχνης διαδήλωσαν έξω από το κοινοβούλιο ζητώντας στήριξη για τον κλάδο τους. 

Το CNN συνεχίζει να υμνεί την Ελλάδα και τις ομορφιές της: Η γοητεία του ελληνικού τουρισμού δεν είναι μυστικό…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: