Η ερώτηση του …εκατομμυρίου: Θα είναι δυνατόν να πάμε διακοπές στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι;

FILE PHOTO: Λουόμενοι κάνουν μπάνιο, στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, την Τετάρτη 6 Μαΐου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού CNEWS δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο: «Κορωνοϊός:» και υπότιτλο: Παραλίες, ζέστη, ιστορία …

Η Ελλάδα είναι ο ιδανικός προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές και οι Γάλλοι δεν κάνουν λάθος αφού η χώρα ήταν ο δεύτερος προτιμώμενος προορισμός τους το 2019, μετά την Ισπανία. Αλλά με την παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού, τα χαρτιά αναδιανέμονται.

Επί του παρόντος είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε αν οι Γάλλοι θα μπορέσουν να πάνε στο εξωτερικό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Στις 11 Μαΐου, ο περιορισμός θα αρθεί σταδιακά με τη δυνατότητα μετακίνησης έως και 100 χλμ. από την κατοικία. Η υγειονομική κατάσταση καθιστά αδύνατη τις προβλέψεις πέρα από αυτήν την προθεσμία. Ερωτηθείς σχετικά, ο Olivier Véran, Υπουργός Υγείας, ανέφερε απλώς : «Προσωπικά, δεν θα δεσμευόμουν να αγοράσω αεροπορικό εισιτήριο. Ας μην βιαζόμαστε πολύ για να κάνουμε κρατήσεις».

Τα σύνορα του χώρου Σένγκεν είναι προς το παρόν κλειστά μέχρι τις 15 Μαΐου, αλλά είναι πολύ πιθανό αυτή η ημερομηνία να μετατεθεί σε έναν πιο μακρινό ορίζοντα. Υπάρχει όμως ακόμη ελπίδα για την άρση των περιορισμών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εξάλλου, η Ελλάδα είναι καλός μαθητής αν συγκρίνουμε τον προσωρινό απολογισμό της έναντι της επιδημίας του κορωνοϊού, με 2.632 κρούσματα και 146 θανάτους (…)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε κάθε περίπτωση τάσσεται υπέρ της επανεκκίνησης του τουρισμού.

«Στο καλύτερο σενάριο, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να ξεκινήσει την τουριστική της δραστηριότητα από την 1η Ιουλίου και εργαζόμαστε για την επίτευξη αυτού του στόχου», ανέφερε (…)

Υπάρχει ήδη ένα πρόγραμμα. Οι παραλίες θα ανοίξουν ξανά στις 18 Μαΐου, τα ξενοδοχεία που λειτουργούν όλο το χρόνο θα μπορέσουν να ανοίξουν ξανά την 1η Ιουνίου, ενώ οι εποχικοί εργαζόμενοι θα περιμένουν μέχρι τις 9 Ιουλίου.

Εάν η υγειονομική κρίση υποχωρήσει μέχρι τότε, και η γαλλική κυβέρνηση επιτρέψει ξανά τις μετακινήσεις, φαίνεται ότι είναι δυνατή η διαμονή στην Ελλάδα, αλλά συνιστάται ακόμη προσοχή. 

ΠΗΓΗ: CORONAVIRUS : SERA-T-IL POSSIBLE DE PARTIR EN VACANCES EN GRÈCE CET ÉTÉ ?

Η χώρα που θέλω να επισκεφτώ μετά τον ιό; Ούτε λόγος, η Ελλάδα! γράφει η βρετανική Telegraph

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: