Ενδέχεται να προκληθούν “ανώφελα δεινά και θάνατοι”, προειδοποίησε ο Φάουτσι: Αν η οικονομία των ΗΠΑ ανοίξει πολύ γρήγορα

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι κατέθεσε σε Επιτροπή της Γερουσίας μέσω τηλεδιάσκεψης και προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να ανοίξει η χώρα γρήγορα. EPA, WIN MCNAMEE / POOL




Ο επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι, που συμμετέχει στην ομάδα των συμβούλων του Λευκού Οίκου για την επιδημία του κορονοϊού, κατέθεσε σήμερα ενώπιον της γερουσίας και προειδοποίησε κατά του κινδύνου να ανοίξει πολύ γρήγορα η οικονομία των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι αυτό θα προκαλέσει “ανώφελα δεινά και θανάτους”.

Οι δηλώσεις του αυτές έγιναν την ώρα που οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει περισσότερες από 1,35 εκατομμύρια μολύνσεις από την covid-19 και περισσότερους από 80.000 θανάτους, ενώ παγκοσμίως τα κρούσματα πλησιάζουν τα 4,2 εκατομμύρια και οι θάνατοι ξεπερνούν τους 285.000.

“Αν παραλείψουμε κάποια σημεία των συστάσεων για το ‘Ανοίγουμε την Αμερική Ξανά’, τότε υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν πολλές εστίες στη χώρα”, δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών, ο οποίος πιστεύει ότι οι θάνατοι είναι περισσότεροι.

“Δεν θα έχει μόνο αποτέλεσμα ανώφελα δεινά και θάνατο, αλλά θα αποτελέσει και πισωγύρισμα στην προσπάθειά μας να επιστρέψουμε στην κανονικότητα”, πρόσθεσε ο Φάουτσι.

Οι κίνδυνοι που ενέχει το πρόωρο άνοιγμα της οικονομίας θα είναι το βασικότερο μήνυμα του Φάουτσι προς την επιτροπή Υγειονομικής Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων, τόνισαν οι New York Times αργά χθες το βράδυ.

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλος και γαμπρός του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στο Fox News ότι οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει 9,3 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό, εκ των οποίων τα 394.000 έγιναν χθες Δευτέρα.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΜΠΕ
Νέα Υόρκη, United States

Καταγγέλλει την καθυστερημένη αντίδραση στον ιό: Στην Times Square, το «ρολόι των θανάτων εξαιτίας του Τραμπ»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: