Άνευ προηγουμένου εξευτελισμός του Τραμπ από το Twitter: Παραπλανητική η ανάρτηση του Προέδρου, ανακοίνωσε…

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στον κήπο του Λευκού Οίκου. EPA, Oliver Contreras / POOL




Η διεύθυνση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter τοποθέτησε μια ειδοποίηση που καλεί τους χρήστες να «ενημερωθούν για τα γεγονότα» σε μια ανάρτηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις επιστολικές ψήφους.

O ένοικος του Λευκού Οίκου διατείνεται πως οι ψήφοι αυτές είναι «ουσιαστικά χαλκευμένες» και θα έχουν αποτέλεσμα «εκλογική νοθεία».

Η ειδοποίηση αυτή, με σύμβολο ένα θαυμαστικό μέσα σε κύκλο, με μπλε χρώμα, καλεί τους αναγνώστες της ανάρτησης να «ενημερωθούν για τα γεγονότα σχετικά με τις επιστολικές ψήφους» και τους οδηγεί σε μια σελίδα όπου η συντακτική ομάδα του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχει συγκεντρώσει άρθρα και πληροφορίες που αντικρούουν τον προεδρικό ισχυρισμό.

Το γεγονός αυτό, διόρθωσης δήλωσης ενός προέδρου των ΗΠΑ, δεν έχει προηγούμενο.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο 73 νέοι θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, που αποτελεί τον χαμηλότερο αριθμό από την 1η Μαρτίου, όταν είχε επιβεβαιωθεί το πρώτο κρούσμα στην Πολιτεία.

«Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο που έχουμε δει από τότε που αυτό ξεκίνησε…. Σε αυτήν την παράδοξη νέα πραγματικότητα, αυτά είναι καλά νέα», δήλωσε ο Κουόμο στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων. Πρόσθεσε πως και οι αριθμοί νοσηλευομένων και διασωληνωμένων μειώνονται.

Συνολικά, στην πλέον χτυπημένη από την ιό Πολιτεία στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί πάνω από 362.700 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 και οι θάνατοι αγγίζουν τις 30.000, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς..

Σε ολόκληρη τη χώρα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια κρούσματα και οι θάνατοι φτάνουν τις 100.000 από την έναρξη της πανδημίας.

Στις ΗΠΑ η πρώτη μόλυνση αναφέρθηκε τον Ιανουάριο και ο πρώτος θάνατος στα τέλη Φεβρουαρίου.

Πληροφορίες Reuters-AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σαν Φρανσίσκο, United States

Ενοχλημένος ο Τραμπ με το Πεκίνο λέει σύμβουλός του: Λιγότερο σημαντική από το παρελθόν η εμπορική συμφωνία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: