Ενοχλημένος ο Τραμπ με το Πεκίνο λέει σύμβουλός του: Λιγότερο σημαντική από το παρελθόν η εμπορική συμφωνία

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η Πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ επέστρεψαν στον Λευκό Οίκο, μετά από μια τελετή τοποθέτησης στεφανιών για την Ημέρα Μνήμης στο Εθνικό Νεκροταφείο του Άρλινγκτον στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια και στο Εθνικό Μνημείο του Φορτ Μακ Χένρι και η λάρνακα στη Βαλτιμόρη, Μέρυλαντ. EPA, Chris Kleponis




Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι τόσο «ενοχλημένος» με το Πεκίνο για την πανδημία του κορονοϊού και για άλλα θέματα που η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας δεν είναι τόσο σημαντική γι ‘αυτόν όπως ήταν στο παρελθόν.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο του Fox News, ο Κούντλοου χαρακτήρισε επίσης τις ενέργειες του Πεκίνου στο Χονγκ Κονγκ πολύ ανησυχητικές.

Όπως τόνισε, η «Φάση 1» μιας εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στην Κίνα και στις ΗΠΑ που επιτεύχθηκε τον Ιανουάριο είναι ακέραιη προς το παρόν, αλλά η κυβέρνηση Τραμπ παρακολουθεί για να δει αν θα τηρήσει το Πεκίνο τις δεσμεύσεις που ανέλαβε.

Χάνοντας υπομονή αφού το Χονγκ Κονγκ δεν υιοθέτησε από μόνο του νόμο περί εθνικής ασφάλειας, η Κίνα ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα θεσπίσει άμεσα νομοθεσία που έχει στόχο να απαγορεύσει στην πόλη «την προδοσία, την απόσχιση, την στάση και την ανατροπή».

«Πιστεύω, ειλικρινά, ότι η Κίνα κάνει ένα μεγάλο λάθος», δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου στο Fox Business Network σε μια άλλη συνέντευξη που παραχώρησε.

Όπως είπε, η κυβέρνηση Τραμπ θα καλωσορίσει κάθε αμερικανική εταιρεία στο Χονγκ Κονγκ ή στην ηπειρωτική Κίνα που θέλει να επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

 

Συνάντηση Τραμπ – Κουόμο αύριο: Στην ατζέντα η ώθηση της οικονομίας της Νέας Υόρκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: