Πότε χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα: Το μοντέλο του ΑΠΘ που παρουσίασε το Οpen TV

Μία γυναίκα κάνει βόλτα με το σκύλο της στον άδειο πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγείτου λόγω των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωναϊού, χτες στην Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
Το πότε θα αρχίσει η χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωναϊού, παρουσίασε χτες ο καθηγητής Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης με το μοντέλο προβλέψεων που παρουσίασε στην εκπομπή iNFO-19 του Οpen TV και τη Νίκη Λυμπεράκη.

Σύμφωνα με το ethnos.gr με τον κ. Σαρηγιάννη, η επιστημονική ομάδα με τον κ. Σαρηγιάννη προσπαθεί να εφαρμόσει αυτά τα μοντέλα διαχείρισης κινδύνου και σε άλλες χώρες. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, το μοντέλο δίνει στο ίδιο διάγραμμα τα επιβεβαιωμένα και τα προβλεπόμενα κρούσματα και συνδυάζει τα μέτρα αποκλεισμού που έχουν ήδη ληφθεί.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια τάση μείωσης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, που σημαίνει ότι έχουμε περάσει εδώ και μερικές μέρες την κορύφωση του κύματος της πανδημίας στην Ελλάδα και έχουμε περάσει στην αρχή της αποδρομής ή αρχή του τέλους, σύμφωνα με τον καθηγητή.

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι «τρέχει» ένα μοντέλο το οποίο κάνει προβολή συνολικά στην κοινότητα, λαμβάνοντας υπόψιν και τις διαφοροποιήσεις στην πυκνότητα του πληθυσμού, το οποίο επικαιροποιείται με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν.

Σύμφωνα με το μοντέλο, προβλέπεται συνολικός αριθμός επόμενων κρουσμάτων γύρω στα 2.100 και σύμφωνα με τον καθηγητή μετά τις 10-17 Μαΐου είναι η ημερομηνία που θα μπορούμε να ξεκινήσουμε να συζητάμε για σταδιακή άρση των μέτρων αποκλεισμού, υπό την προϋπόθεση ότι τα μέτρα τηρούνται όλο αυτό το διάστημα.

Με πληροφορίες από ethnos.gr και tvopen.gr

Χωρίς μεγάφωνα οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας, εντός ναού ο Επιτάφιος, πως θα σημάνουν οι καμπάνες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal