Ο Τραμπ ετοιμάζει ανακοίνωση για την οικονομία: Επιθυμεί διακαώς την επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και αξιωματούχους του υπουργείου Υγείας στο Λευκό Οίκο. EPA, Oliver Contreras / POOL




Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε την Τρίτη ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να κάνει μερικές «πολύ σημαντικές ανακοινώσεις» τις επόμενες 48 ώρες για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα ανακοινώσει αν μπορεί να αρχίσει η οικονομική δραστηριότητα μετά από τα παρατεταμένα μέτρα παραμονής στο σπίτι που εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση και τους κυβερνήτες των πολιτειών για να περιορίσουν την εξάπλωση του νέου κορωναϊού.

Οι πολίτες, η μεσαία τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι θέλουμε να γυρίσουν με ασφάλεια πίσω στις εργασίες τους μόλις μπορέσουμε, δήλωσε ο Kudlow στην εκπομπή του FOX Business ‘Stuart Varney. “Η χώρα είναι έτοιμη να επιστρέψει στη δουλειά”, τόνισε.

Λόγω κάποιων ενδείξεων ότι ο ιός έχει αρχίσει να υποχωρεί στη Νέα Υόρκη, που είναι το επίκεντρο του ιού στην Αμερική, και λόγω του χαμηλότερου αριθμού από τους προβλεπόμενους θανάτους, ο κ. Τραμπ έχει επιδείξει την επιθυμία να αποσύρει κάποια από τα μέτρα.

“Θα πρέπει να πάρω μια απόφαση, και ελπίζω μόνο στον Θεό ότι είναι η σωστή απόφαση”, δήλωσε ο Τραμπ την Παρασκευή στο Λευκό Οίκο. «Είναι η μεγαλύτερη απόφαση που έπρεπε ποτέ να κάνω».

Δεν προτίθεται να δεχτεί εντολές από τον Τραμπ για άρση του lockdown δήλωσε ο Kουόμο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: