Μια άλλη γενιά: 99χρονος Βρετανός βετεράνος του Β’ ΠΠ μαζεύει 8 εκατ. ευρώ για τα νοσοκομεία βαδίζοντας στον κήπο του

Ο Τομ Μουρ, ή Κάπτεν Τομ όπως είναι πλέον γνωστός σε ολόκληρη τη Βρετανία. EPA/VICKIE FLORES




Ενας 99χρονος Βρετανός, βετεράνος του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου κατάφερε να μαζέψει 6,5 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή κάπου 8 εκατομμύρια ευρώ για το Εθνικό Σύστημα Υγείας βάζοντας στοίχημα ότι θα περπατήσει περίπου 100 φορές τα 25 μέτρα του κήπου του.

Ο αρχικός στόχος του Τομ Μουρ, ή Κάπτεν Τομ όπως είναι πλέον γνωστός, ήταν να συγκεντρώσει 1.000 ευρώ και το στοίχημα ήταν ότι ενόψει των γενεθλίων του, αργότερα μέσα στο μήνα θα κατάφερνε, με τη βοήθεια ενός «πι», να κάνει 100 γύρους στον κήπο του σπιτιού του μέχρι το τέλος του μήνα.

 


Ομως η ιστορία του βετεράνου στρατιωτικού ράγισε καρδιές τόσο στη Βρετανία όσο και διεθνώς, καθώς οι βόλτες του στον μικρό του κήπο στο Bedfordshire, της κεντρικής Αγγλίας άρχισαν να συγκεντρώνουν τα βλέμματα και την αγάπη όλο και περισσότερων χρηστών στα social media.

 

O Mουρ ήθελε να δώσει αυτά τα 1.000 ευρώ πίσω στο NHS ανταποδίδοντας τη στήριξη που είχε πριν από δύο χρόνια όταν έσπασε το πόδι του.

Τωρα πλέον το πολύ μεγαλύτερο ποσό θα δοθεί για στήριξη στα νοσοκομεία στη μάχη κατά του κορωναϊού.

«Η ιστορία αυτή του έδωσε νέα πνοή. Ξυπνάει κάθε πρωί και ξεκινά ορεξάτος τις βόλτες», λέει ανιψιός του. «Και δεν έχει σκοπό να σταματήσει παρότι σήμερα αναμένεται να συμπληρώσει τους 100 γύρους.

Λεπτομέρεια: Ο Κάπτεν Τομ, βηματίζει περήφανος φορώντας πολλές φορές τα μετάλλιά του από τα χρόνια που πολεμούσε τους ναζί στη Βόρεια Αφρική.

Mε πληροφορίες από Reuters

Αυτός ο οδηγός “είχε Άγιο”: Το ΙΧ “πέταξε” πάνω από κυκλικό κόμβο, “προσγειώθηκε” σε εκκλησία και έπιασε φωτιά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: