Δεν μαγειρεύουμε τα στατιστικά λένε οι Κινέζοι μετά την αύξηση 50% στους νεκρούς της Ουχάν: Αιχμές από Μακρόν

To γλυπτό μπροστά στο Διεθνές Οικονομικό Κέντρο της Γκουανγκζού. EPA/ALEX PLAVEVSKI




Ερωτηματικά για την αξιοπιστία των δημοσιοποιούμενων στοιχείων προκαλεί η αναθεώρηση -επί τα χείρω- του αριθμού των νεκρών από τον κορωναϊο στην Κίνα, αναγκάζοντας τις αρχές της χώρας να διαψεύσουν τις αιχμές για «μαγείρεμα» στοιχείων.

Είχε προηγηθεί αναθεώρηση του αριθμού των θανάτων από την υγειονομική αρχή της Ουχάν που ανακοίνωσε νούμερο αυξημένο κατά κατά 50%, που σημαίνει ότι οι θάνατοι στην πόλη είναι πλέον 3.869.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Κίνα από τον νέο κορωνοϊό αυξήθηκε σε 4.632, από 3.322, μετά και την ανακοίνωση των νέων στοιχείων της Ουχάν.

Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ανακοίνωσε επίσης ότι η Κίνα αύξησε επίσης τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων  σε 82.692, από 82.367.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιζιάν αναγκάστηκε να δηλώσει σήμερα ότι ουδέποτε υπήρξε συγκάλυψη της επιδημίας του κορονοϊού στην Κίνα και ότι η κυβέρνηση δεν επιτρέπει καμιά συγκάλυψη.

Ο Ζάο απέδωσε την αναθεώρηση των στοιχείων στην Ουχάν στη διαδικασία στατιστικής επαλήθευσης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ακρίβεια των στοιχείων και ότι μια τέτοια αναθεώρηση είναι συνήθης διεθνής πρακτική.

Παράλληλα, το Πεκίνο απηύθυνε έκκληση για διεθνή ενότητα κατά του κορωναϊού, μετά την κριτική του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και αρκετών δυτικών πρωτευουσών για τη διαχείριση της επιδημίας από το Πεκίνο.

“Είναι επιτακτική ανάγκη να ενωθούμε όλες οι χώρες για να πολεμήσουμε την επιδημία και να κερδίσουμε τον πόλεμο” εναντίον της Covid-19, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Ζάο Λιζιάν.

Χθες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Financial Times, ο Μακρόν χαρακτήρισε “αφελές” να πει ότι η διαχείριση της κρίσης από την Κίνα ήταν καλύτερη από αυτή των άλλων χωρών, ενώ και ο Πρόεδρος Τραμπ, έχει αμφισβητήσει ανοιχτά την ακρίβεια των πληροφοριών και στοιχείων που δημοσίευσε η Κίνας σχετικά με την έκταση της επιδημίας στη χώρα.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σαγκάη – Πεκίνο, Κίνα

Οι Κινέζοι μας κοροϊδεύουν: Η Ουχάν αναθεωρεί τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και θανάτων!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: