Αγωγή για $20 τρισ. κατά της Κίνας από Αμερικανούς για τον κορωναϊό: Ετοίμαζαν βιολογικό όπλο, υποστηρίζουν

Φορώντας την προστατευτική του μάσκα ο άνδρας πηγαίνει προς την έξοδο του μετρό χτες στην Alvarado Street του Λος Άντελες. EPA/ETIENNE LAURENT




Κατά της κινεζικής κυβέρνησης, του κινεζικού στρατού, του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν, του επικεφαλής του Ινστιτούτου Σι Ζενγκλί και του αρχηγού του στρατού, Τζεν Γουέι στρέφεται η αγωγή – μαμούθ που κατατέθηκε στις ΗΠΑ.

Η αγωγή… 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατατέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά των κινεζικών αρχών για το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωναϊού.

  • Μεγαλύτερο από το… ΑΕΠ της Κίνας

Την αγωγή κατέθεσε ο Αμερικανός δικηγόρος Λάρι Κλέιμαν από κοινού με εταιρεία του Τέξας και με αυτήν ζητά αποζημίωση 20 τρισ. δολαρίων. Οι προσφεύγοντες διεκδικούν 20 τρισ. δολάρια κι όπως αναφέρει το Business Today το ποσό είναι μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της Κίνας, ενώ σημειώνουν πως ο κορωναϊός είναι το αποτέλεσμα βιολογικού όπλου που ετοίμαζαν οι κινεζικές αρχές.

Παρόμοιες πληροφορίες δημοσίευσε και το τηλεοπτικό δίκτυο FOX.

Οι Αμερικανοί προσφεύγοντες μέμφονται την Κίνα και ανάμεσα στα άλλα για συνέργεια και συνωμοσία για τον θάνατο ανθρώπων, την παροχή υλικής στήριξης σε τρομοκράτες, τη συνωμοσία για να προκαλέσει τραυματισμούς και θάνατο Αμερικανών πολιτών, αμέλεια, επίθεση κ.λπ.

Επίσης όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα στην αγωγή υποστηρίζουν ότι ο νέος κορωναϊός ξέφυγε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν και είχε «σχεδιαστεί» από την Κίνα για να επιφέρει μαζικό θάνατο. Καθώς τα βιολογικά όπλα έχουν απαγορευτεί, οι ενάγοντες θεωρούν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό όπλο μαζικής καταστροφής.

Οι ίδιοι επικαλούνται δημοσιεύματα για να υποστηρίξουν ότι υπάρχει μόνο ένα μικροβιολογικό εργαστήριο στην Κίνα το οποίο μπορεί να χειριστεί ιούς όπως ο SARS-CoV-2: Αυτό της Γουχάν, από όπου ξεκίνησε η πανδημία.

  • Και η βρετανική δυσαρέσκεια

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την daily mail της Κυριακής, και η βρετανική κυβέρνηση είναι εξαγριωμένη με την Κίνα, κατηγορώντας την ότι απέκρυψε τον ακριβή αριθμό των νεκρών και των κρουσμάτων. Η εφημερίδα, η οποία βασίστηκε σε ανώνυμες πηγές, έγραψε ότι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι η Κίνα θα μπορούσε να έχει υποβαθμίσει τον αριθμό επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κορωναϊού «κατά 15 έως 40 φορές».

  • 3.600 νοσοκομειακές κλίνες θα χρειαστεί η Ουάσινγκτον

Στο μεταξύ, η πρωτεύουσα Ουάσιγκτον έχει ανάγκη από 3.600 νοσοκομειακές κλίνες μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, καθώς προετοιμάζεται για την κλιμάκωση της εξάπλωσης της COVID-19, σύμφωνα με επιστολή που έστειλε η δήμαρχος της αμερικανικής πρωτεύουσας προς τα τοπικά νοσοκομεία.

Η ομοσπονδιακή περιφέρεια ζητάει από τα νοσοκομεία να εξετάσουν την επαναχρησιμοποίηση χώρων που δεν χρησιμοποιούν, αλλά και χώρων όπως καφετέριες, αίθουσες συνεδριάσεων, καθώς και χώρων ειδικών ιατρικών υποδομών, ώστε να αυξηθεί η διαθεσιμότητα νοσοκομειακών κλινών, αναφέρει στην επιστολή της η δήμαρχος Μιούριελ Μπόουζερ.

Η εξάπλωση του κορωναϊού στην αμερικανική πρωτεύουσα αναμένεται να κορυφωθεί στις 15 Απριλίου, σύμφωνα με την εκτίμηση του ινστιτούτου δημόσιας υγείας “Institute for Health Metrics and Evaluation”.

Με πληροφορίες από Business Today, FOX, ethnos / Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα / Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

1.169 θάνατοι στις ΗΠΑ σε 24 ώρες: Ο πιο βαρύς απολογισμός μέσα σε μια ημέρα που έχει καταγραφεί στον κόσμο μέχρι σήμερα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: