Στη μάχη κατά του κορωναϊού με καμπάνιες και δωρεές Ιμπραϊμοβιτς, Ριμπερί και Σαλάχ

File Photo: Ο Μοχάμεντ Σάλαχ. EPA, PETER OWELL




Στην μάχη που δίνουν οι διάφορες χώρες για περιορισμό του κορωναϊού και κυρίως στην ενίσχυση των συστημάτων υγείας, βρίσκονται πλέον αρκετοί ποδοσφαιριστές διεθνούς εμβέλειας.

Ο Σουηδός επιθετικός της Μίλαν, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος είχε αγωνιστεί στο παρελθόν και σε Γιουβέντους και Ίντερ, ξεκίνησε εκστρατεία για να υποστηρίξει την μάχη της Ιταλίας, κατά της εξάπλωσης του κορωναϊού.

Ο Ιμπραϊμοβιτς απηύθυνε κάλεσμα μέσω του λογαριασμού του στο Instagram σε φιλάθλους και παίκτες, προκειμένου να συνεισφέρουν οικονομικά στα νοσοκομεία της βόρειας Ιταλίας.

«Μαζί μπορούμε πραγματικά να βοηθήσουμε τα νοσοκομεία, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δουλεύουν ακούραστα καθημερινά για να σώσουν τη ζωή μας», έγραψε ο Ζλάταν στα ιταλικά.

Επίσης, ο άσος της Φιορεντίνα, Γάλλος διεθνής ποδοσφαιριστής Φρανκ Ριμπερί, δώρισε 50.000 ευρώ στα νοσοκομεία της πόλης «Careggi» και «Santa Maria Nuova», τα οποία δέχονται ύποπτα κρούσματα και ασθενείς τους κορωναϊού. Η δωρεά του Γάλλου ποδοσφαιριστή, έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας με μήνυμα «Δύναμη και καρδιά. Όλοι μαζί μέχρι την πιο σημαντική νίκη».

Στη μάχη και στην ενίσχυση της χώρας του, μπήκε και ο άσσος της Λίβερπουλ Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος προσφέρει  1 εκ. ευρώ στην Αίγυπτο για την αντιμετώπιση του κορωναϊού, καθώς υπάρχουν ήδη 4 νεκροί, και 196 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα αυτή.

Τη δωρεά αποκάλυψαν τα αιγυπτιακά ΜΜΕ σημειώνοντας πως η πράξη αυτή είναι «συμπεριφορά ενός αληθινού Αιγύπτιου, ο οποίος έγινε ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα».
 
Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΓΧΡ
Λευκωσία, Κύπρος

Στις 30 Ιουνίου ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ κορωναϊού επιτρέποντος: Σαββατοκύριακα οι ευρωπαϊκοί αγώνες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: