Πτώση περίπου 9% σημείωσε η τιμή του πετρελαίου στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη




Κατακόρυφη πτώση σημειώνει η τιμή του πετρελαίου, χάνοντας γύρω στο 9%, καθώς οι χώρες του ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί τους δεν κατάφεραν σήμερα να συμφωνήσουν για μια μείωση της παραγωγής τους.

Γύρω στις 18.30, το Μπρεντ της Μαύρης Θάλασσας παράδοσης Μαΐου κυμαινόταν στα 45,42 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο, τιμή μειωμένη κατά 9,10% σε σύγκριση με το κλείσιμο της Πέμπτης. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε πέσει ακόμη και στα 45,28 δολάρια το βαρέλι, στη χαμηλότερη τιμή του από τον Ιούνιο του 2017.

Στη Νέα Υόρκη, το αμερικανικό αργό (WTI) παράδοσης Απριλίου υποχωρούσε την ίδια ώρα στα 41,94 δολάρια το βαρέλι (-8,63%). Με το άνοιγμα είχε πέσει ακόμη και στα 41,77 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδό του από τον Αύγουστο του 2016.

Η Ρωσία δεν συναίνεσε με τον ΟΠΕΚ στην επιπλέον μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Η Ρωσία και ο ΟΠΕΚ θα συνεχίσουν την συνεργασία στον πλαίσιο της Χάρτας που έχουν υπογράψει οι 24 χώρες του ΟΠΕΚ+ κατά την συνάντηση τους τον Ιούλιο του 2019 στην Βιέννη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, μετά την απόφαση της Ρωσίας να μη συναινέσει στην πρόσθετη μείωση της παραγωγής πετρελαίου την οποία επιδίωξαν οι χώρες του ΟΠΕΚ.

«Υπογράψαμε μόλις τώρα ένα κοινό κείμενο, σύμφωνα με το οποίο θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο της Χάρτας» δήλωσε ο Νόβακ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας, δεσμεύσεις για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου δεν υπάρχουν από 1ης Απριλίου, τόσο για τις χώρες του ΟΠΕΚ , όσο και για τις χώρες «μη ΟΠΕΚ». Οι τρέχουσες συμφωνίες του ΟΠΕΚ+ δεν υπονοούν μείωση της παραγωγής πετρελαίου τον Απρίλιο, δήλωσε ο Νόβακ, επισημαίνοντας ότι το ενδεχόμενο να αυξήσει η Ρωσία την παραγωγή πετρελαίου από τον Απρίλιο θα εξαρτηθεί από τα σχέδια των εταιρειών και το ζήτημα αυτό θα το συζητήσει το υπουργείο Ενέργειας μαζί τους.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Αμπτουλαζίζ Μπιν Σαλμάν, όταν ρωτήθηκε αν η Σαουδική Αραβία θα αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου μετά την αποτυχία του ΟΠΕΚ να καταλήξει σε μια συμφωνία για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «θα σας αφήσω να αναρωτιέστε».

Με πληροφορίες από AFP, TASS, Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, Βιένη, Αυστρία

 

Ευρεία διϋπουργική σύσκεψη στο υπ.Οικονομικών: Δέσμη μέτρων για επιπτώσεις κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: